IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
冇追post
想問收到咩email
你唔係轉晒去computer share咩?
聽講係隨機哦
Long緊GME股
轉晒去ComputerShares
IBKR依家係空倉

問題係我第2個帳戶都係空倉冇收到email

$150鎂 KYC fee
多謝ching解答
希望唔好收到
想問大家用ib有冇辦法睇自己由開account到依家入同出咗幾多錢

想計自己賺咗幾多但淨係睇nlv睇唔到
跟住pull statement又要年年pull
Pro account 免月費係全球IB policy. 但冇晒人炒港股,估計ibhk 冇咗好多贏利,圍唔到皮,搞到新fee出嚟想cover 番
投資組合分析
入到去揀inception
變化-存款/取款=賺/蝕
咁咪收返$10鎂月費囉

家下係話佢抽中你,咁你就要做衰仔年年俾$150哦。

講唔通囉
IB官網有冇提到呢個收費
上網都搵唔到資料
估佢有一啲准則,但又唔公開。真係C 線
個個都要俾就話無辦法。dklm得抽中果d人要俾,真係dklm囉。

咩原因又唔講

自己查鳩人 要個客埋單

痴撚線
仲要係年年俾哦

dklm年年查9我當犯人咁,俾錢受罪。
咪係,你話唔夠錢可以入,你話唔夠trade可以加,但又乜都唔係,姐係like 我姐! 完全唔似美資作風!
咁係夠多要收
定係唔夠多要收
你咁都問得出,唔收你啦
樓上有幾多人中左要收?你地係邊度既account?
有冇trade 港股? 我見大多數trade 港股都係牛牛
諗緊會唔會唔trade港股就收?
要俾150USD 年費果幾位巴打有冇做過Trade呀
唔計轉外匯果d,有冇買賣過股票債券,上一次買賣係幾時呀
券商唔會隨機收人錢嫁喎
我自己估一係就你虛報年收入 + 職業 令到佢有red flag
一係就係你開完個戶口長期冇用過 / 剩係用黎出錢入錢,驚你洗黑錢咁

樓主pin啦,等果幾位巴打返黎答
想問吓IB現金帳戶trade唔trade到期貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞