IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
有幾on9
IB匯率幾乎最靚架啦
我見個個都問TT rate
想問下知唔知ib計cost既方法係唔係改變左

之前 $500 $441 各入左一手 388,$517賣左一手。原本顯示我既成本係 $470 (500+441)/2,今日睇突然變左做 $441
咁有趣!
佢個Average Price我到今日都未睇得明, 不過我覺得唔知好過知, 因為我都係睇成個倉PnL決定下一步, 比我知某隻股賺得多, 又手痕沽走佢
所以我都唔開Average Price, 心裡知大約個數就算
想問可唔可以cancel啲confirm remainder呢?太多啦吧

如果我買加拿大上市美元計價既etf
佣金係0.08美元
IB孖展利息幾多
要睇你的加拿大etf 用 cad 定 usd 計價
新手想問 戶口入面將港元轉做美金 (新acc 無美元喺倉)
係咪要等2日先用到美金去買美股?
今日IB 落唔落到盤?
巴打們又係我,開戶個度個姓名已經過度驗證,之前有巴打講過要上office 簽名,我見到佢寫住要link 海外戶口要需要簽名,我唔可以短時間內office hour上門簽名,如果我唔需要link海外住,咁樣可唔可以無簽名下開戶?
開到, 但只能夠提取 HKD USD 人仔返你果戶果個銀行戶口。
美股1$佣每單?
唔知有冇理解錯
唔需要提取美金、港幣、人民幣以外貨幣的話可以唔簽名住
但係唔做簽名的話,個銀行戶口要入過金先可以用黎出金,唔可以就咁加出金戶口
你唔係只能用現金咩?
多謝巴打們回覆
我短時間內都只係用黎買賣美股,咁樣我可以proceed 落去

要求 創建存款通知 失敗
美金呢
0.006USD x 股數, 最低消費0.08 USD
感謝解答
好耐之前整咗ac 無用referral link
但個ac開咗之後無理過佢

想問有無得cancel個ac 再開過拎回饋

如果我想開long put,係咪禁呢格?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞