IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
點解IOS IBKR MOBILE

P係紅色 L係綠色嘅 有冇得set返綠升紅跌?
配置
顯示
Ib 股價變左real time?
有無人個IB睇價會有一兩格show唔到quote
明明今朝都無事,試過上網頁版都係咁
Last price? 又有bug?
有部份綠標mark real time, 又有部份黃標mark delayed
冇留意係nyse 定Nasdaq 上市d股
Bid ask 交易所都睇到,似係streaming

入data subscription睇過冇被subscribe
近排係怪怪地,上星期試過unrealized p/l 唔識update,打上IB 之後兩小時又改好番。似乎佢哋改緊嘢,改到好多bug,可能implement 緊港交所個38蚊subscription plan。
好似係1.58
係咪即係全年總共都係收1.58?
如果到時美國利率上升 我怕到時IB個利率會唔會加到好多姐

照計依家應該係收緊全年1.58 如果上佢網睇的話
睇人地d 舊post,
2019年年頭果陣 USD 頭10萬 3.9%
3.9%都幾金下 希望美聯儲唔好咁快加息
起碼都過左2022年先
加完都一定平過其他broker
你要開margin冇更好選擇
你指同時登入?

呢張long call or short call?
同埋如果我買左long call,咁點樣賣出去?
賣 = short call.

Long call 要平倉賣番同張數就得.
其他e-banking都係$40-60左右
唔知大家有冇咁既情況

IBhk 射GBP去HSBC HK ,中轉行識用hsbc uk所以唔收費

但ibhk 射GBP去hsbc uk,因為一定要用iban,就變咗用Citibank 做中轉行收£5

好似好on9
國際匯款係充滿不確定性。
愛因斯坦反生都會明
愛因斯坦反生都唔會明
可以啊,你登入完一個account, 唔好close TWS, 再開多一次TWS, 咁就可以入晒兩個account
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞