IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
好似都係同5QQQ一樣做test
但係我做完test之後都係話我不符合資格申請槓桿產品嘅交易許可
就唔知點解

應該係依個
不過我都唔肯定係唔係佢
要靠其他資深少少嘅巴打解答
有冇人用ib algo
買賣幾多貨先用到?
屌一樣 已經set哂>6年experience extensive knowledge, income networth吹高左都唔得
好似要set高曬收入果啲再等佢地人手批
你地入金係直接電匯美金(冇CITYBANK)定係入左港幣再換美?
上個禮拜開戶, 係銀行過左港幣過去, 換埋美金
今日屎忽痕換返港幣, 試下過返港幣去原本個銀行戶口
ib app提款果度寫住 可提取現金 0

想問係咪做漏野 定係要等幾多日
BOTH
ib係咪免費即時報價?
定要收錢?
要收錢. 所以我用牛牛睇報價但用 IB trade.
有無得set佢唔收錢
我驚我唔睇佢報價都收我錢
因為我見佢update得都幾快
完全唔似延遲15分鐘嘅報價
你無sub 就無收錢架啦
世紀大發現
上網查咗話佢頭一美金報價係免費以表誠意
之後就要收錢 扣帳戶餘額
IB 有冇得買money market fund, 有時有多餘CASH可以放低
嗰度係講緊噤落去先出一出價嗰粒制
暫時未見到
姐係我要用完果一美金先出現?
我估計你睇緊delay quote. 你可以同aastock 對比下。aastock 依家有美股live stream.
依排web portal啲news根本冇filter過係咪同隻instrument有關,bug撚到
"Snapshot",美股的話每睇一次0.01USD,一個月free 1USD
你睇下果堆USTreasury Bond ETF 啱唔啱你口味,依堆ETF主要持有唔同年期既美國國債
ib 可唔可以買綠色債卷?
好似美股真係變免費即時報價,冇左黃色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞