IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
想買下各位識唔識set自動月供?
用緊paper account, 月供setting有D唔明,假設我入左10萬落IB,打算月供1萬,比例係60% TQQQ, 40% TMF. 今我係咪每個月都要自己計1萬蚊買幾多股TQQQ同TMF?有冇得我打%數,佢幫我計埋要買幾多股?
想問點set? 淨係搵到手動一次一次整
價格管理演算法係咩黎?
其他交易所買只會食仲甘
而且crypto係買入賣出會比gas fee
成日都無左一大忽比礦工
IB只食0.12-0.18%算好有良心
不過唔知可唔可以轉出 質押同幣選擇好少
但你只想做Buy and hold btc同eth應該Ib都好夠
有冇人試過美國銀行戶口入美金落IB?除左wire transfer外,ACH同Bill payment都睇唔明
新手on9一問 想問下web版點樣可以set到Limit if Touched Orders
想問下ib個匯率有冇得上網睇即時, 而家用緊ft 但諗住轉唔轉會ib
但係唔知ib個匯率會唔會好到可以set off月費條數
e.g. 係其他銀行每個月轉1萬港紙做美金入落ft ac到, 換返ib匯率去做究竟抵唔抵屌
聽講ib 匯率係最靚,咁除左匯率,會唔會有D手續費會收?

我想申請新戶口,等咗五日都未批,發生咩事
明明佢下面啲step我都做晒
IB美股有無盤前盤後?
係唔係要set D野咁?
thanks
$15-20hkd 左右
問一下,假如citi na 撤走左(只係假如),到時仲點樣係ib 入錢出錢?ib會搵第二間銀行做?定ib都唔會留係香港?
IB 戶口唔止得1個。
我個戶口出入錢 HKD 經渣打, USD 經 JPM。
係呀?因為一直都係用電匯匯去citi na ,最近又睇到人討論citi 撤資之類。就怕如果佢真係走左,到時ib唔會搵其他行入錢落去,唔該你既解答。
咁更加唔關事,citi na撤資根本唔關美國本土事,佢戶口係開係美國
FT 轉會過黎

為左BITO

我知道ib個戶口係美國,所以先諗如果冇左citi na ,咁樣佢會有咩銀行可以直接比我電匯去ib a/c je ,因為我真係唔了解呢d野,所以直接上黎問各位巴打好過。
都完全唔關事,除非畀美國制裁否則間間銀行一定電匯到美金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞