IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
手足
App搵sticker 然後㩒option會有option chain
自己揀返expiry date同行使價 㩒左邊個call
然後揀sell 最下面有preview可以睇
揀完之後應該會見到有張call position係負數
就代表你做緊SC
用tiered commission$0.35一吹
除咗免佣我諗冇幾多間平過佢
有冇巴打知點查個account係香港戶口定係國際戶口
我唔係用香港身分證同地址開戶
就算匯款去香港入數都唔算係香港戶口?

係咪咁樣就得?

我有100股GME,去到1月28日
如果GME $360對方行權,我就比正股佢?
如果below $360,我就收期權金?
Option無盤前盤後 要等開市
夜晚你可能要再自己較價錢
如果交易左會顯示定單成交

SC之後IB會先比期權金你 現金會多$126
如果GME穿左$360就會攞$36000 -100股GME
如果無穿就無事發生
想將啲股票離岸
ibhk 冇得揀,一律pro
thanks ching
你d daily/monthly statement 個抬頭係咪IBHK limited+金鐘太古廣場?

如果唔係的話,恭喜你
你係香港開咪香港戶口
唔該晒
抬頭係Interactive Brokers LLC, Two Pickwick Plaza, Greenwich, CT 06830
at least 都要過pdt rule先好玩
請教下大家點開
如果gme升穿$360,我會拎$36000 -100股
個道理=我係$360賣左100股出去?
唔該晒ching

唔知你咩價買入黎
不過GME d call都幾多張
不如睇下其他日子再決定點SC
如果咁玩,有咩情況下我會輸錢?

正股係$280買返來既
如果你揀280以上SC
咁最多只會賺少 唔會倒蝕
不過如果你覺得GME升唔番上去
不如早d投降 去買其他野算數
多謝ching,我賺d期權金來溝貨
問多個情況,如果佢係1月28號之前升穿360
我係咪無得賣左手上嘅股食呢個升幅?

點樣可以平手上個期權(未到期,我係short call, 係咪自己買返(按果時個價)就ok?
你原價280 真係穿左360咪賺80+期權金
睇你接唔接受到
如果要買番call 到時揀番同一個時間 行使價就得
好詳細,多謝ching

IBHK 無得trade了.....
有無搞撚錯一年收150usd dd fee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞