IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
呢排ib 係咪收緊左保證金?
我a/c 有33k鎂,上星期明明仲有110k 購買力,岩岩開黎睇得番50k左右

無啦啦warn我叫我入錢
我short put緊既postion 就算接晒貨都係48k usd 左右,
有無人試過commission收低過minimum charge? 前幾日只收我USD0.31
Ebit-u 好似買到
你睇下係咪有exchange rebate
ib提款港紙即日到
有冇截數時間
其實你要睇嘅係current excess liquidity, 同埋你可以用show margin impact 去睇吓每一條數嘅孖展
要睇番你個別股票有冇小左loan to vaule ratio

特別係之前有ltv 但市值低既公司股票
同埋唔應該睇購買力仲有幾多,應該睇current excess liquidity 仲有幾多,liquidity=0開始斬倉
用左ib 無耐,請問current excess liquidity 係邊樹㩒嫁
app

Account>Funds
IB APP中文既話就帳戶>資金>"當前剩餘流動性"
呢排ib 係咪收緊左保證金?
我a/c 有33k鎂,上星期明明仲有110k 購買力,岩岩開黎睇得番50k左右

無啦啦warn我叫我入錢
我short put緊既postion 就算接晒貨都係48k usd 左右,
有無人試過commission收低過minimum charge? 前幾日只收我USD0.31
你睇下係咪有exchange rebate

揾哂成個activity report 都無rebate呢樣野,不過原來IB會全退rebate咁好,隔離webull打手真係
原來孖展緊買唔到tqqq
想問問點解我唔可以同時開IWN 1月同2月同價位既SP ?
會彈呢個警告

你講乜
ib 交易成功係唔係無得set pop up notification
App 冇
你喺app揀trade. 睇吓當日commission 有冇負數

呢度?

呢度

都係咁囉
IIPR 係reit 唔係ETF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞