IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
感謝 平番$3
入完銀行資料同金額,
下一版會有。
點解唔比玩 ETN
如果唔洗limit order 去返「轉換貨幣 」換方便d。
Usd.hkd
買的話,即係用港元買美金
我用demo 試買ETH.
有冇人用真ac 買eth?
收費係咪真係咁上下?

原來IB 可以買crypto ? 仲有無其他可以買?
好似IB LLC 先trade 到
係呀,這個是LLC account.
不過未玩過真crypto... 如果用到ib,咁出入金都方便比佢食小小都唔怕。
想問下ib hk,有無話要買幾多錢貨先可以孖展拎cash走?
感動終於批咗
富途轉過嚟,覺得操作冇富途咁好,落單show唔到我買個量要幾錢,要入返富途睇
想問下ib入左錢之後,我轉左做美金想轉去ft。
但佢可使用金額唔係我轉左美金果筆數,
係咪要等3個工作天後先轉得走我入果筆錢?
可能會check你,同埋身家唔夠多,好似有啲嘢唔比trade

真心既
買股票搵出黎又難,買幾多,自己可動用既錢有幾多又唔show,買既總價值又唔show,有時心算計差左小小買唔到又錯過左

暴柒既係佢真心好慢,load入去,揀股,揀點買,set價買,又彈幾個提示出黎,到你買完可能成分鐘
thx ching
想問IB買TQQQ,美國槓桿型ETF個交易權限難唔難開? 見開戶交易任何產品都要開權限.
都係跟問卷姐,有錢喺戶口唔難開
見佢要開通D交易權限要求要復雜.所以上黎問下.
開戶時,IB嗰邊俾左條LINK我睇.
https://www.interactivebrokers.com/cn/index.php?f=2756&p=requirements
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞