IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
想問一下以家IB係唔係買唔到 GBTC / ETHE ?
比證監block咗?
有冇巴打呢幾日買過
屌 我又係
明明轉撚左錢 又彈句乜撚野no insufficient fund
係咪姐係又要等
宜家現金balance係負,係咪等於借緊IB錢買股票,要俾利息? 屬唔屬於margin有機會要補倉?
現金負數就係同IB借緊錢
NLV細過maintenance margin就會斬倉
IB無margin call 只會係10%同5%用App提你
所以唔好孖到盡
多謝ching教路

我本身入港紙去個account度,直接買美股,所以美金balance都係負數,係咪姐係話我都係俾緊息同IB借錢?

如果想美金變返正數係咪用港紙買返美金就得
係 佢會計美元息
係 如果換到零星負錢就無所謂
喺英國開咗IB戶口
請問將英鎊唱做港紙,然後射港紙返香港銀行戶口
係咪一定收中轉行手續費?
有冇話用邊間銀行收錢係唔收手續費?
依排個web portal耐唔耐死,一係data load爛咗
No need
IB外幣都擺係當地戶口
要轉黎香港都幾難唔收手續費
想問用ib買港股收息收唔收手續費
可以用嚟買股
我搵到了
一定唔收中轉行手續費
用邊間香港銀行戶口都係唔收手續費
香港今日咩日子
想問下如果開左雙account (main ac and sub ac), 咁係唔係都係$0月費/免月費?
係咪更新左個 app 開始 option 無得睇即時 snapshot? 尋日仲睇到喎
想問下兌咁美金係唔係要一日後先用得?

岩岩兌咗錢想買,但話我未insufficient settled cash

我記得之前都可以即刻買,定係都關今日香港紅日事?
ibhk買唔到架喇
Futu hk都買唔到
轉futu us就得
樓主或者大家知唔知iPad 或者iPhone手機點睇lv 2 行情?

已貨金訂左lv2,係電腦係正常睇到lv2行排隊,但手機同ipad 顯示好似同普通lv 1 實時一檔。大家知唔知點樣開出嚟?
買賣有手續費,收息冇手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞