IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
咁快又到IB用家討論區 (4)

未開戶朋友留意
1) 開戶放10000港元已經開到戶
2) 搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR, 最高回$7800
(放夠HKD78000, 你朋友先會有US$200益佢, 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈)
詳細睇下面, 唔識英文果啲自己查下字典
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
3) 唔好再聽人亂講, IB係無收月費
4) 要花巧嘢換公仔, IB絕對比唔到, 因為IB只係比到投資視野
5) 留言時留意會否自爆, 留Referral Link果啲更加要留意
6) 唔好經任何古怪方法開IB, 一係去IB官網開, 一係經Referral開, 其他方法開會貴佣同埋無1%回贈!
推一推
ib 出英鎊係咪要上office 簽名
可以親身,亦可以寄 signature form + HKD 10000支票,你去返佢出金頁面就知點做
不過佢指示話要寄咩 cheque deposit confirm slip,問左唔使,就咁寄身份證影印本 + 支票 + signature form 就得
終於DELETE FUTU轉用IB. 想問入左HKD之後 洗唔洗轉USD先可以買到美股?
睇您開咗咩戶口
現金戶口:要
組合保證金戶口:唔要,但會借住美金
THANKS巴打
想問ib 點整快部買賣
IB個currency convert都幾靚

想問下之前用轉數快10000蚊入落去IB個陣都會有個QR code比我scan

依家我諗住入多筆錢 但係呢次就無code比我scan 咁點搞?
係冇得再靚
陰陽燭色點睇? 搵唔到
原來轉數快 每筆交易最多1萬蚊
所以多過1萬係無QR code
唔係可以入ibkr個fps id過數?
唔係間間銀行有qr code
你唔同銀行過數?
lm準備開
點解我citibank priority想轉美金去IB佢寫要收我200hkd既
圖隔離1M 3M 有個setting
點解我買一次港股要比成差唔多$100 交易費

利申:買得2,3萬
強烈建議大家用referral link. 有成1k 鎂股票好爽

但唔好用果啲咩donki link
之前唔係講citi電匯美金唔使錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞