IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
我有2個accounts

1個用咗6年,12月清倉收到email

1個上年年中開俾囡囡唧,空倉未收到email

真係要清晒無倉無trade, 我新開個account 更加應該收到信啦

成件事好奇怪
咁點解我上年年中開唧account, last trade 係8月左右,依家都係空倉

仲未收到email
如果個account holder都空晒倉了,好大機會唔會俾個fee啦。點開刀補返條數
咁又唔係講緊day trade
咁正路間中都會買下貨儲貨咁
咁你係邊間做買賣
如果真係錢貨都無空倉
收你都唔出奇
咁可能見你nlv =0 覺得個acc冇價值所以借條措施清/封存一堆類似嘅acc
好支持佢咁嘅做法,都好明白個理由。

不過要年年收我$150鎂係人都唔服氣啦,我本來都冇諗住用佢。只不過覺的好奇怪
即係早期銀行會charge低結餘account月費一樣
你銀行保持最低存款額下個月就唔會收

依家係你收到個email就要年年俾$150鎂

2樣唔同嘅嘢囉
即係你個account最低存款額太低又無trade囉
無分別
仲讀書個陣,支銀都charge 我學生戶口50蚊一個月,就係無乜錢係入面
轉左倉就算啦
ching再請教下
我之後係咪都可以一對咁rollover?
又或者拆開一隻腳平倉?
我自己無砌option
其他人先幫到你手
搵個籍口叫你自己走姐
純討論

想講清楚IB係講
你收到個email就要以後年年無條件咁俾$150鎂

唔同銀行你存款高過最低存款額就唔會收你果個月唧費用

一個係霸王條款,點樣相同法?

唔講啦,我要去掃街睇下有冇食剩唧飯盒填返個肚
無,我印象中係跟passport同居住地分
可以
唔想人冇trade 同戶口冇錢就一開始開宗明義講啦

而家取消完月費 引完人開戶 就亂加啲隱藏收費 正仆街
其實戶口無錢無貨佢會自動取你avccount
佢個program 冇考慮secondary account. 你等等,debug 完就有㗎喇
2個accounts齊齊收皮?
你已進入觀察名單,竹篙灣見
Ib 拆股好快
做曬啲step都關唔到個account嘅
有無人都係咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞