IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
因為citi na係美國野嘛,ib又係,咁好自然就會聯想到ib就要透過citi 匯過去嘛。
係咪要去交易許可開返美國加密貨幣(期貨)就買到
Ib點睇開戶到今日total入金係幾多?
Portfolio analysis
幾時先有得買btc eth
ib 點樣set 杆桿?

已經係保證金帳戶,入左11k, 購買力都係得11k 既?

唔係可以有幾倍架咩
我估問題應該係之前己經沒有購買力,你可能只有維持按金,你買貨需要十足按金,之後只須維持按金,維持按金係十足按金嘅八折
開戶個簽名驗證係咪直接鏟上中環/觀塘office就得?
香港呢幾日紅色假期
有無人教IB點玩option,我唔太識㩒
我果時去金鐘,幾快手
Youtube 上面好多教學,你可以搵呢個YouTube扒 Kelvin No, 佢有好多期權教學
ching 想問下而家, HSBC (香港 / 海外: UK, expat) 匯錢入IB 會唔會有手續費? HKD / USD?
定係經 transferwise 會平d?
每個月匯出果次係咪乜銀行都得?
如果要既, 你地通常點匯入去?
念住用嚟長渣Tesla, 仲會有乜野收費?
要上去簽名?
我就咁打返個名都開到
我果陣好似係親身上去 就唔洗1皮野開戶
可能咁我入左幾皮
記得簽名果度,直接入錢可以開到

如果唔想入錢,就要親身先開到
想問係IB拎錢要入「安全程序返回的通關碼」,呢個係咩黎?
有冇人知complex leveraged exchange traded products 個交易許可邊到可以開?

去左Account settings 再去 Trading Experience & Permissions, 都唔見有 complex leveraged exchange traded products.
個List得下面呢D
Currency/Forex
Options
Stocks
Bonds
Warrants
Stock Options
Index Options
Futures
Futures Options
Single Stock Futures
Stock, Index and Forex CFDs
Mutual Funds
Metals
NextShares
洗唔洗開交易許可?
開左美國期貨(加密貨幣)都未trade得
如果想攞錢
係睇 available fund 定 excess liquidity
又有分 look ahead 定 overnight

想攞唔比攞
ib key
想請問下兌美元15hkd手續費係咪包括埋係入面 定會另外再扣 因為我一次過轉曬走啲錢去Cs 戶口得0 驚會無錢扣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞