Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
大家可唔可以去新post
如果想推到, 係咪要換display card?
明白, 即係首選喺STEAM 果啲地方買, 但咩spec.先夠推VR?
3090都唔夠
其實睇game
全推盡 3.6k解像度加120fps
4090應該得
3060都ok 全高就無可能

我6700 xt
VD畫面中 遊戲畫面設定中 90fps
我用3090, VD要vr graphic quality set返去中先感覺係順,如果用airlink我好似set 90hz 解像度普遍set 1.2x都叫ok,係有時玩玩吓會lag 1 lag
似係你wifi問題... check 下佢
VD 開overly performance
試過了,我玩隻silicon rising,overly performance顯示我如果VD set 去ultra,FPS 跌到得好似得4x/5x Fps, set返去中間先上返去8x fps, Latency 就好似4/5x ms
100% wifi, which router you are using? Is your PC connected to router directly with cat5e/6?
Router 用ax86u, pc 直接用cat 6線已經
ax86u+3090唔應該得8x fps,更加唔應該有4/5x ms latency咁多
你有無check過wifi channel係唔係同鄰居撞左?
宜家有邊隻VR mmorpg係成熟 多人玩
各位大佬我想問下如果我玩玩下staem vr會起格同朦,應該點改善

我用airlink, wifi 5 (tp link ac 900),電腦lan 去router, wifi去quest 2

我唔知我應該換router定轉virtual desktop定點好
router
突然矇係因為wifi唔夠力
你咩顯示卡?
router 型號?
無 暫停無
Vrchat
我題示卡係用5700xt
router 係 tp link ac900 5gb hrz

有冇咩幾百蚊平平地玩VR又唔錯升級wifi 6嘅選擇
買VR同D配件都去左幾千蚊
amd最多得100mb n卡有200mb
低過100mb 一時好清一事好矇

我都係amd卡 6700xt 情況同你一樣

假設你wifi輸出無問題 有近150mb

請買VD一試
去新post
唔見有新POST...
Oculus quest 2玩Steam VR討論(21) After The Fall成大熱VR Game!
https://lihkg.com/thread/2805843/page/1
有更新內容
用電腦在dmm網買左套av 但點download落黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞