Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
vega 56 同laptop 3060差別唔大
2000幾體驗下都ok既, 係咪睇片好有feel
我唔睇片 要等人答
https://www.vive.com/tw/product/vive-flow/overview/

呢隻玩唔玩到windows game?
輕好多又自帶近視鏡
不過功能好似無咁強大?
no
佢無手制用 睇戲用
上年black Friday 有冇平過?
上年QUEST2好似岩岩出 好似連star war3集?
利申玩左兩玩原價放左 而家又想入返部當做運動
我用5Ghz wifi都ok 我廢事掉入部機度
有啲片成十幾GB
sideload入部機其實係行到 仲要係行得順
??????
如果macbook pro 2021行bootcamp用唔用到oculus
感謝想方便拎出廳玩+房都用得
玩咗成晚

最大缺點係好快無電 有冇解決方法?挷個尿袋係身?
同埋我買咗近視lens
雖係清咗
但總係啲光有啲散 特別望左右上下
請問點解
係 用尿袋
正常 光會散散地
intel cpu同gpu有5700 xt以上
要行x86 windows
其實無電腦係咪唔使諗住買黎玩?
我無電腦,買咗Onward, Sniper Elite, Climb 2,都玩咗好耐
咁M1 pro係咪唔得
無VR game 係行ARM....
冇電腦都有排你玩
我都係macbook
chok仔點搞?都係intel?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞