Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
連左電腦 設定有寫airlink or oculus link
oculus link 先會出?
我都想知有冇H game玩
airlink都有
但我唔識點禁返呢個畫面出黎 請問禁走左之後 要點先入得返呢個畫面?
設定有 或者 重新連過線
聽日下午12正 直播After The Fall !!!
https://www.twitch.tv/siubak
識玩
今日下午12正 直播After The Fall !!!
L4D VR版!?
https://www.twitch.tv/siubak
我諗依到好少人仲用緊Q1,好難搵到人答你……
Q2無SDE太重要啦,Q1既SDE睇步兵都變騎兵
係TG覆左你,係依到覆,等有同樣問題既人睇到

睇5,6,8k片會疾係因為HDD太慢
睇細gb數既片無事係因為個file夠位放係ram到cache
大file唔夠位cache就會疾
轉用SSD啦/用raid左既HDD
我記得以前q1 tg都唔少人
咁有錢q1未壞就用q2

但係controller pairing問題應該兩部都有
google result q2多過q1
但係冇一個解決方法work
大部分都係屎忽撞棍突然用到
咁你要睇下我地依到有冇其他苦主

想再補充問下 始終太多片 ssd 又無咁大
如果加多d ram會唔會幫到件事?我暫時得8gb ram
最簡單試下插線有冇疾
多數都屋企網差or airlink有事
我反而想問邊到搵呢啲質素嘅片, 最大問題應該都係落咗係HDD速度太慢上面, 其實一隻2T ssd都係千幾左右
搭單問
之前PS4買左隻外置SSD
可唔可以格式化之後插返PC用?
得,插返電腦再格式化/再分割
關事咩?HDD都好快,有幾十MB/s,問題應該係SMB個Protocol慢,用skybox 原生嘅AirScreen啦
係囉,我D片8K都係放HDD
用DLNA或skybox個air screen未試過慢同疾
日本出嗰啲劣質VR AV?
以前試過用手機播SMB片,都係慢到傻
係唔係呢條片?
HDD用AirScreen播都好順,之後仲買埋SLR1年Plan

SLRオリジナル 21671 [VR] 青い瞳で微笑みながら3人責めで誘惑してくる金髪女子。 メロディー・マークス リリー・ラリマー ケンジー・リーヴス
Yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞