Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
我嗰部入晒 beatsaber嘅汗水
仆街鳥,vr cover要去到出年先有貨
本身諗住湊夠50蚊免運,都未諗到可以買乜,睇睇吓就要等下年
我都係,所以買住kiwi個隻頂住試下先
咁又唔洗用個頂字既,kiwi個face同vr cover果個差距真係好細
唔需要買完kiwi再「升級」vr cover
我自己就無俾錢買既
vr cover係之前oculus細recall送既,我只係俾左集運轉運費
kiwi果個我係抽獎抽到既,又係送既
我自己只係買左個oem雜牌,因為Q1開始我已經係用緊雜牌face
個價差太大,同埋vrcover成鳩日無貨,我都無諗過要買vrcover
但係對比完之後,我覺得無論vrcover定kiwi,都值果個價,真係舒服好多

如果10分係滿分我會俾……
vrcover 8.5分
kiwi 8分
oem雜牌 6分
原裝+silicone套 4.5分
原裝布面 3分
今朝有時間,詳細講下點解我咁俾分

vrcover 8.5分
接近同kiwi一樣,係塊墊舒服啲,更透氣,更貼伏
kiwi 8分
okay易清潔,比雜牌更透氣,做工好好多,唔刮面,click得實部機,魔術貼癡得實,起霧問題更少
oem雜牌 6分
okay易清潔,比較透氣,無乜起霧問題(劇烈運動之後仲係有);塊墊收口差,會有明顯刮面感;個interface倒模做得差,click唔實上部機,好易跌;interface塊魔術貼用cheap野,癡唔住個interface,要自己用3m雙面膠紙補強
原裝+silicone套 4.5分
最易清潔,頭半個鐘好舒服,之後焗到CLS,啲汗會倒流入眼,嚴重起霧
原裝布面 3分
透氣又唔係太透氣,有起霧問題,仲要超吸汗,難洗難乾易發臭
通常ship咗之後幾耐收到 好心急
玩得耐(半個鐘左右)個面額位有d攰係咪正常
有冇得解決
多謝分享
kiwi係咪成set頭帶連face咁?
好似可以一set買平啲,但係我無試過kiwi出既頭帶
kiwi既頭帶係跟官方易裂頭帶既design,我唔係太鍾意
初初玩係咁 試換頭帶減輕前面既重量 or 尿袋綁喺後面 平衡重量
岩岩收到部機,裝左隻Poker玩
想問下D GAME錢點先有
有冇咩歐美網真係買到高清既vr av
2300就唔好慳哩啲啦
一定唔止有汗

大陸仔廁所打飛機冇閂門,照片網上瘋傳
https://lih.kg/hPwHrS
無睇歐美av,等日本啦,canon出左新鏡,但係仲未出貨
https://www.theverge.com/2021/10/6/22712126/canon-dual-fisheye-lens-eos-vr-system-price-release-date
sexlikereal 歐美片技術上好好多,但都係日本好睇
打算買VR Cover隻fitness face試下,雖然要等到月尾,另外都想問lens protector有冇必買黎用,本身冇戴眼鏡,只係唔知戴同除時會唔會唔小心整花或面油嗰啲
無戴眼鏡既人買一圈圈果啲lens protector is on9
驚花要買就買更平既len貼就夠做

就算你有戴眼鏡,我建議都係買有度數既可拆式鏡(有啲好平)
而唔係曬錢買lens protector
無PC又想PCVR既入黎睇睇,GIGABYTE自己賣卡!抵玩唔洗食骨
https://www.price.com.hk/ec-product-detail.php?list_id=&ecpid=471509

雖然得10件,但係搶到就有賺
明白晒,感謝解答!
想睇vr anal
今晚試哩個網完全安全?
淘寶頭帶同近視鏡都到左
機未到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞