Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
上網搵咗N多次,終於發現有人同我同一情況
佢比出嘅解決方法係:
因為之前用cable連嘅時候,開ODT將個encode bitrate調較咗個數值為200~500
咁佢將個數值填返做0,咁就OK了
而我嘅情況基本上就係同佢一尻毛撚樣,咁我今晚就返去試下得唔得
https://www.youtube.com/watch?v=uJ4t2HvosOE&t=35s&ab_channel=KarlGosling

VD應該係最後方法了,最後~多謝你解答
1.)牙石AX3000
2.)屋企冇其他LAN線了,早幾日自己係屋企拉線都踎到條腰痛到癲
3.)電腦9XX mbps,quest就冇行過
4.)desktop 嚟,如果最後係關張display事我真係跳樓

不過暫時上網睇到有人同我一毛一樣lag法,今晚試下佢個方法work唔work先
原來係咁你set過OTD 咁一定係呢個原因
其實如果拉唔到Lan線,用三頻Router應該一樣可以?

5GHz - 1 俾Oculus Quest2
5GHz - 2 俾電腦
哩部唔洗駁電腦可以攞黎睇av?
睇線上AV 但係唔清
介唔介意入TG群問? 果邊有高手答
Down落黎會清啲?
Vr既av都唔清?
要清既 VR AV 好高要求~ 要只少6K以上...一定要DOWN
R18賣緊果啲vr av都係4k
部q2都係4k
暫時唔係都冇vr device有6k
即係目前都一定唔會清?
VR AV 6K OR 8K 唔係真係平面6K,8K
VR AV係180度 6K同8K 解像度會分散左 實際觀感唔係平面6K,8K

VR AV只少6K 先達到Q2 解像度最高上限

你睇平面AV就真係4K就夠
所以Q2係去到6K?
問題係網上啲vr av得4k唔夠清?
個問題係啲av度
係咪咁理解
唔係Q2真係可以睇到6k 實際觀感 唔會有6k

係VR AV 180度 你只係睇緊其中一面
要推解像度去到Q2 3.5k 所需容量一定會比平面AV大

唔係4k就夠了
追咗10幾個POST 終於決定買

想問下有冇配件係必買?

同埋咩GAME 必裝

利伸:
CPU:amd 5600x
GPU: GTX 1070
10幾個post 其實一個post 只要你信我
必裝睇連登game list
汗/頭油點解決,
想買D "VR用即棄頭套"咁既野
一個post就夠
VR COVER
M2 頭帶
好亂sorry
不如咁講
我就唔會攞q2睇平面av
咁攞q2睇vr av夠唔夠清
夠 要donwload 6k以上
冇出新機決定直接入手
等到貨

想問下一路充電一路用有冇問題
冇舊野真實望過下真係完全唔知係點
resident evil 4 vr真係爽,之前未玩過,vr可以一路片同射啲喪屍,勁有代入感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞