Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
近視又好似冇乜影響
即係用右下角個icon call個電腦dc出黎?
我vr入面睇電腦d畫面反晒光唔知點搞, cap圖出黎你睇下好無???

變左咁樣點算?
熄HDR
入大劣市場
有無網可以一次買晒OQ2加鏡片
幾多度?
一開始我都以為無, 只係塊display就係咁既解像度
用返鏡片先發現原來可以更加清唔用鏡片真係完全唔覺有影響, 咪眼睇又好似無變
我意思冇乜點壞眼 玩咗年幾
求救,是咁的
因為電腦本身之前一直用WIFI冇用LAN線的,所以部quest2連電腦都係用USB連,但我買機返嚟戈陣有試過電腦唔插LAN線用airlink連過一次,入到去link個畫面都幾順唔怕LAG,但我冇開game,同埋DISPLAY當時係用緊2060super。
咁呢幾日屋企拉好LAN線(CAT6)插電腦,換埋3080想用airlink感受一下無線嘅快感,點知,load勁耐先入到,入到去都係LAG撚到仆街,完全用唔到,想問下有咩方法解決?
之前有fd 係一個叫vrtogether嘅ig 買過話ok
用wifi分析app 第一頁有講
可能你隔離屋左右 同你撞線
分析過我本身都係冇同其他5G jam過線
咁我都試試換過第二個頻道試下,都係唔得
洗個oculus再裝過,都係唔得
介唔介意買VD一試?
唔OK可以退
影呢張VR Chat大合張既時候TG群剛剛好到900人,一年前岩岩開果陣無諗過可以攪大...因為VR好冷門 但求固定約到幾個玩下Game就OK

而家好熱鬧~遠超我當初所想 大家相處都好好 黎緊有網聚歡送群友移民
往後有多少人加入或退出? 我不知道 但會珍惜當下既我地

很愛你們
想問下有啲 game steam同 oculus store都有
例如新出嗰隻 blade & sorcery
除左價錢,係咪 oculus 版畫質仲會低啲?
1.)用咩wifi router?
2.)電腦試下唔用CAT6線揾條舊CAT5線試下
3.)Quest同電腦有無過行speedtest之類睇過網速?
4.)雖然咁問有d傻,見你話換得3080,你部腦係desktop而唔係laptop+egpu吧?想confirm下
差好遠 PC同COULUS畫質
貼圖 3D模型細緻度
想入
係咪冇pro
直接買quest2就得
仲諗緊等唔等black friday
而且q2無mod
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞