Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
咁平,仲平過手機n倍,真心值得買
係真係好撚平
2000幾蚊可以玩到
新手

想問下如果部電腦用緊wifi係唔係玩唔到stream vr
插線 無其他
有PCVR 你會得物超所值
條線係咩線
洗唔洗另外買
普通usb type c 3.0

唔係差電usb 3.0a
即係我插條type c線就可以玩到stream vr ?
改返晒啲數值已全無問題,超順唔lag

可惜玩返模擬飛行同dcs每次都要改嚟改去
想問下樓主第一頁講既電腦一定要插lan線,見你寫唔可以用mesh wifi係咩意思

如果我用netgear nighthawks 果d衛星分機,用分機插lam線得唔得,但呢個router好似係mesh wifi黎
有風險 易lag 有delay
我嘅意思係 電腦 lan線 router lan線 modem
就係咁簡單
要清要電腦down完開network share folder
再係quest用skybox睇
又話插條線就睇得既
你買部無線機仲插線?
兩者都可以
而家連蕭生都睇好VR 買VR黎試比大家睇 佢會買htc vive flow,微軟既hololens同埋oculus quest 2 試完會將個報告話比大家聽
https://youtu.be/kL6vtk6D5PY?t=1242

VR元年要黎了
辛苦樓主呢兩年不斷喺香港推廣VR,喺連登 DISCORD TG 快速解答各巴絲關於VR既問題 感激
用rtx3060既laptop 夠唔夠玩
laptop效能會差d

你當入門好少少
唔好咁講 我受唔起 好多野我都要問人
咩當入門
laptop 3060
對VR只係入門好少少
2060,1660ti左右 入門
RX 580 ,1650s 係上一代Q1 入門

因為Q2 解像度高左 要求高左

當然你可以用RX 580 ,1650s玩Q2 但效能好差
除左HLA
冇啦,我台機用緊Vega 56, 諗住遲啲買laptop順便試下vr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞