Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
cities skyline 出vr版
依家論鳩盡喇,都唔知買乜好
都唔知邊d先用得,屌
唔一定要Amazon 自家野(e.g. Kindle)
但係要 sold and ship by Amazon
我用嚟買牙刷
題外話有無巴打試過 psvr連 steam
部機:
快件在【芝加哥飛往香港航班上】已起飛

第二張單:
快件到達 【香港赤臘角航空站點】
起飛
快件在【洛杉磯飛往香港航班上】已起飛
運送中
快件在【美國洛杉磯營業部】完成分揀,準備發往下一站

點解會遲上機先上岸
玩咗一年,試咗大部分大作
整體體驗十分滿意(而家8成時間開機都係開SLR睇甜嘢

如果你係打機撚,唔多建議買quest store嘅game
畫質真係好低(除咗玩super hot、beat saber呢類就冇問題 )

Vr steam game體驗大好多,half life alyx 一定要買,我諗得valve整續作先超越到
其次係walking dead sinners,改編game來講佢算神作,仲要有排打、有劇情、有rpg原素,就算唔出vr轉第一身驚都唔失禮
Asgard’s wrath就手感好好,但唔太啱口味,太食機能,同埋好似god of war舊版

唔打機剩係想睇甜嘢,唔想dl又想睇6k嘅話,一律建議用SLR,片同個播放器都更新得幾密

其他vr steam game值得玩仲有好多:
Arizona sunshine ,玩coop好有feel
I expect u to die 1,2 ,短咗少少但體驗唔錯
Moss ,有廣東話配音 好正
Pistol whip,好爽快
Blade and sorcery,最暴力,手感好,斬到亂頭亂骨,長期唔減價、好評多到癲
The room VR: 平時唔玩解謎驚,但轉咗做V R就反而吸引
連登VR TG群 https://t.me/lihkgvr
到一千人了
啱啱收到部機,早咗四日到,原本話7號
但係我今日先買啲配件
好想即刻收工碌返去,想問吓部機要叉幾耐?
我話6號 但仲係飛機上面飛左3日
差唔多,我果部30號上機2號先到香港都飛咗3日
應該仲有電唔洗即叉
個到貨日期假,順豐收到貨鍾意幾時送就幾時送
岩岩到喇
買左eleven table tennis 都幾好玩 不過同現實動作都係有少少分別
係咪大路要買埋beat saber, resident evil, onward
係 仲有after the fall
必玩!!
12月10日正式出 前日有playtest 只可以玩一關only

After The Fall
https://store.steampowered.com/app/751630/After_the_Fall__Launch_Edition/

直播玩左三場 同fd玩 4人co op 隻game好鬼正
https://www.twitch.tv/siubak/v/1216370190?sr=a&t=0s

隻game 係VR限定
咁會prefer買steam定oculus store好?
你電腦咩顯示卡?
Gtx970
買oculus store
970都唔夠推咁慘
其他steam vr games都唔好買 970係玩唔到
只少980 而且只玩到低要求既game
完全唔夠tim
真正入門係2060...

2060同970差好遠
Thanks 巴打 咁好彩無買steam vr 仲諗住試VR女友
研究下點mod beat saber先
quest store 買咗兩隻boxing
冇得彈
大佬 970係兩個世代之前嘅嘢嚟㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞