Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
想問下喺酒店用玩到VR嘅LAPTOP連WIFI同QUEST 2連WIFI連唔連到VD? THANKS
巴打你穿越咗去未來
唔知貴幾多呢
Pro可能貴好多 睇吓quest2會唔會平再睇吓點 frd送左個vive好撚正 想upgrade 下
Chok巴冇講錯vr headset 睇av真係返唔到轉頭
我神早話用vr玩re系列一定超正
同埋mgs系列
依家先design leak
到真係出可能都下年年中
不過依家冇咩VR game覺得超大興趣
繼續等
其實就算有新機又點
都冇遊戲 幾時先多一隻好似half life alyx級數嘅game
老實講
Quest 2一年玩後感
真係無想像中咁好
1.部機前面太重 太壓面 用後置電平衡都好唔舒服
2.可視角度窄 好似戴緊泳鏡玩咁 搞到無咩臨場感
3.用6k vr睇片都好似用mon睇緊720p片咁 起一格格
4.依家打機睇片用慣hdr,
再用quest2玩睇色太淡 好似用十年前既mon睇片咁

搞到我平時都無咩開黎玩擺喺到去塵

希望pro會有以上改善
寧願佢出貴啲高質啲
1可以買個第三方出嘅halo strap解決。官方出個個就算唔計好易斷,本身個設計都麻麻地
2就死症黎,佢新款最希望改就係呢個位
如果quest2個mon滿足唔到你,可能應該考慮直接連pc個幾款headset。硬件一般好似都好過quest一截,不過價錢當然就高好多,同埋就一定要拖住條線
聽晚就fb event

所謂既leak有心放出黎炒熱氣氛

部機未必即時出貨 但發佈99%係聽晚

btw leak呢部唔似for gaming
gaming唔係vr既頂頂咩?
唔far gaming仲可以for咩...
btw之前想買, 但聽講好多部都伏, 又無香港保養
最終都唔攻買
工業 商用最top
gaming係最差 or 平均
你有睇果幾條leak片的話
大部份時間佢都係demo緊social/business既野
咁大概都估到部機係行呢個方面
可能配合埋horizon推出

另外都有人估會有另一部for gaming (因為有白色版3D model)

btw打機係大部份人既用途姐
唔好用app,直接上網站,訓係到再按調整角度鍵,應該ok
乒乓波邊隻game?
都唔知幾時出 PRO出果陣話出QUEST3 咁點算
thx
我用4k downloader再用skybox睇都搞掂左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞