Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
幾日睇一次
完全唔會暈喎
反而玩過山車就會
遲啲部dell g15 rtx 3060就到手
應該玩到half life ?
不過我見steam vr 連quest2好似好複雜
我怕唔駛搞
我見啲人話比12美金用virtual desktop?
HLA好低要求 全推3.5解像度就難
連Q2唔難

難在你屋企會唔會有鄰居干擾到你5g wifi

如果有 只可以線玩
3060夠
VD 買唔買 視乎你用airlink ok唔ok
我左右鄰居距離較遠
得上下層
希望好啲
想問有冇得試連到先買隻game ?
我怕買完 連唔到 有技術問題
咁就蝕
或者有冇啲demo試下
你用apps check左先 第一頁有講
VD有退款
oculus store 同steam 都有退款

兩星期 2小時內 無記錯
想問Quest2點買到Asgard's Wrath?
電腦Oculus Store睇得Rift版
用手機Oculus App又搵唔到隻Game
唔想買錯版本所以想問清楚
Asgard's Wrath只有Rift版 即係PC
你無可能會買錯 佢得一個版本
點解8.99, 年plan最平都16.67
https://virtualrealjapan.com/
依個主打日本片為主, 年plan 9.39都抵玩啦
終於係BF買左
尋晚set左一段時間先攪掂steam vr
入左Half life試下,幾正
不過用手掣轉視角個下真係頂唔順,都係轉頭好睇D
利申:帶眼鏡玩真係好麻煩
真人轉身係最好
終於試左 玩左陣first step
淘寶副鏡唔知點解裝左落去有時會濛濛地(手拎睇唔濛)
可能係IPD問題
唔知呀,上次有師兄講,我跟住去睇又真係8.99(定9.99?好似交80蚊左右一個月)...

佢耐唔耐就有d低價discount,年plan月plan都有
題外話Melody marks真係幾正
我隻手掣壞左,聯絡左 Oculus Support, 佢話香港唔係 support 既地方。我比左個台灣集運地址佢, 佢叫我係台灣寄隻壞手掣比佢,佢會檢查完,寄返隻好既手掣比我。佢話系統會 email 個 shipping label 比我,我用呢個 shipping label 就可以免費由台灣寄隻壞手掣比佢。今日終於收到個 label, 個目的地係元朗!咁我直接拎去都得啦!
巴打近視淘鏡片?請問有無link?
元朗
好難解釋 點解會咁 事實上oculus亞洲地區個倉係元朗

Oculus VR 配件店
比齊 度數 散光軸距 瞳距 即日出貨
(好似有199包郵香港自取)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞