Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
寄左成個月個vr lens終於黎到
用lens真係體驗好好多
加埋kiwi cover又包得舒服
成個體驗好左好多
見Steam版Demeo比Oculus平一倍即刻買黎試玩
但玩左一陣都Lag幾次
i3-7100 @ 3.9GHz
GTX1050Ti
係咪唔洗諗可以退錢買返Oculus版
想請問 佢可唔可以全螢幕玩普通遊戲。啱啱舊野到手無幾耐
yes 最低係1650s
1050ti極限地低
可以用 VD玩最好
After The Fall Is VR's Left 4 Dead!
https://www.youtube.com/watch?v=XnLE3ue8W8Q

條友收到FULL GAME玩埋

8/12 我會直播
[小白遊戲台]After The Fall
10日前有BETA 同FD玩左
https://www.twitch.tv/videos/1216370190
8/12 下午1點玩after the fall
1.siubak
2.蜜蜂仔
3.GG168

我哋四缺一 有冇人喺呢個時間可以玩到??
有既就入TG群 pin msg有
請問VD係咩?
呢隻勁好玩

16號又有新dungeon同bard
有無香港Group
啱啱買咗了
問op
你用airlink定virtual desktop連?
virtual desktop可能好少少
但本身spec都係唔多夠
我用Airlink
但其實我淨係GPU唔夠
定 GPU同CPU都唔夠??
其實都唔夠

CPU係摱車邊夠同唔夠中間
GPU比摱車邊更低,夾硬降resolution黎推
應該勉強推得到大部份PCVR驚,但係會好低FPS,會暈
想問下
用skybox播電腦smb share出黎既片
播d 10幾gb 既5k片就唔會疾
但播條70幾gb既5k片就會播幾秒就疾一疾
Check過網速uploading keep住有1xx Mbps, HDD reading speed 5-10mb/s
大家知唔知係hdd/network問題定係quest2硬解唔夠快?
算數..1050ti 係冇可能
所謂嘅玩到都會令你好失望
我用3080ti airlink 玩the room有時都會疾
不過我懷疑係airlink唔穩定多d
你屋企wifi環境問題
電腦 router係唔係插lan線?

有冇check過你附近嘅鄰居用wi-fi會唔會搶你嗰條channel?

第一頁有講
屌有冇人quest 1 controller連極都連唔到
factory reset都冇用
而家stuck咗喺pairing嗰度
有樣野仲on9
舊Android play store 咩app都down倒
一入oculus app就出error
係速頁面都show唔到出嚟

明明之前我都係裝入部舊機度
想問呢個畫面點禁出黎,,之前禁過一次 之後一直都整唔返出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞