Oculus quest 2玩Steam VR討論(20) 128版本正式推出!!

831 回覆
7 Like 6 Dislike
如果LAG (個遊戲好似glitch左咁,個人卡下卡下)
點樣分到係網絡問題定部機問題
玩親都個零鐘 做運動咁
新手請教下
請問i5 9400, rtx 2060, 16gb ram玩唔玩到half life alyx?
開其他game其他野對比下囉
理論上連PC內聯網有5G就應該唔係網絡問題, 但如果係, 你唔開game或者開啲好細食既game/app都會一樣咁樣, 就知係網絡
睇返部機spec係咩, 玩啲細食既game無事玩大食有事咪即係部機唔夠勁
定你玩既係online果啲game? 咁開下唔online既game睇下有冇事咪知
玩唔玩到個range好闊架喎
最低就算970都可以玩到唔會太lag (視情況用VD/airlink連)
開到最盡好似3090都開唔到最完美
但未玩過呢隻game真係唔算玩過VR, 誇時代既VR神作
隻game又唔算貴, 試下無壞, 隻game優化得好好2060應該無問題
都係set下啲畫質解像度者
oculus quest 都未有,但alyx好吸引,好有衝動為左佢入坑。但驚部pc推唔郁
換埋PC
大把人係咁
包括我
2060 入門好少少
等gpu平d先考慮了
傳聞quest 2 會有新ver
呢個又係諗而家買定等新ver
識玩緊係玩コイカツ同COM3D2
想問下Sideloading Netflix個手機個app會唔會可以睇到1080p?
用緊quest1
唔知加唔加錢落lens、head strap好
萬一 下一代quest 2 pro 唔啱用就大q鑊
D配件都成五六舊水
求救
airlink連唔到部pc
但係我啊哥部pc就連到airlink
我同佢2部pc都係插線連同一個router
唯一唔同佢條線cat6
我仲係cat5
Cat5得100mb梗係唔得 換線啦
如果我買VD可唔可以唔換線
你仲用依條垃圾線你就算用到VD個畫面都會差到起格
21號係咪真係出bio4?
係 寫到明
YOUTBUE 近排好多人推VARJO VR-3 有無巴打試過?
二萬五千蚊港紙一部
你條水喉最盡只可以去到100mb
Airlink同VD都無咩影響
Cat6 理論行到10Gbs
不過都要睇下你張Lan卡同Router食唔食到10Gbps
我張Lan卡只食到1000Mbps
Cat5 基本上得10MB/s
我建議買Quest2 果時最好同時間訂埋Lens
用眼鏡真係會花 同埋體驗差好遠
同埋我覺得頭罩都係必要 除左無咁重之外
可以調教埋隻眼個焦點

Quest2 係好平但有D配件幾乎係必須
Starwar 3 部曲遊戲時間大概有幾長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞