[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #6

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
骷髏馬係for解任務用
冇人叫你拎嚟PVP
而且,不嬲都係叫人卡單公
或者邀請戰局
揀啲唔會玩鳩你嘅人一齊玩
而唔係為咗防on9仔而買防爆車
咁當然,一架車又防爆又防彈緊係最好

總言之,你係街場俾人殺
係自己攞嚟賤
有單公教學唔睇,有邀請戰局唔用
乜都未準備好就學人PVP
依架真係好好用 之前仲未免費 買咗返嚟之後就好少掂部骷髏馬
暴君mk2純粹係方便
好多人見角色唔扣血
就誤會以為架車防彈
其實,架車係幫你自動回血
你依然係有中槍有扣血
而且,架車啲飛彈係有限公司
唔好諗住無限發射

泊車時,如果泊咗去車庫
就要打俾技工先call得返出嚟
快捷選單只係for泊返驚駭位元
或原地回收返去驚駭位元

而且,呢架車對新手係唔friendly
需要先買夜總會、驚駭位元先改裝到
係for有錢之後先買嚟加快進度
自從有驚駭位元之後無掂過飛雀
除非唔小心爆左架mk2
揸飛雀起飛同降落好慢
公開局揸下車仲好
因為揸mk2無得開被動
被動模式,開左之後用唔到槍同武裝載具,你干涉唔到其他玩家其他玩家都干涉唔到你
直昇機其實快過mk2
只係太大舊,起飛降落搵位泊都要技術

btw, 上面有巴打提死亡公爵
我自己冇實測過防彈能力
如果防彈能力夠做前置
咁對新手嚟講,會係好過骷髏馬
不過,只能夠坐兩個人
四人打劫要開兩部
咁倒不如單公
封UDP 6672可以長期單公
飛雀係做金毛前置方便
直接喺潛艦起飛,唔洗上返陸地call車
當然,有某啲大廈天台係比較難泊飛雀
會回滿血係因為最喜愛(騎得最多)電單車先有,騎得唔夠多唔會回滿血
仲有輪椅從來都開摩托幫call同收唔會去載具資產個頁call架wo
死亡公爵唔夠做前置,同骷髏馬防彈能力完全唔同一回事,前面玻璃位啱位可以一槍秒
我係有需要先卡單公,一般周街行都係開被動睇下人地做乜
做之前剷部艦上海灘先,mk2直接泊上艦唔驚跌落海,唔會翻陸地call車,不過我卡差傳接完任艦都唔洗出直接差傳去任務點
但我玩CEO係技工 or 載具資產call出嚟
係咪最喜愛就唔肯定
可能係我本身少用電單車
所以自動變咗最喜愛
如果計埋四個轆嘅,其他車使用時數一定多過佢

利申返先, 純粹分享一下我玩嘅情況
唔係啲咩攻略,可能我平時打字比較多
所以會有人誤會以為我出攻略教人
我自問都放低咗隻game一段時間
而且多數都係毒撚一個自己玩
冇資格講咩攻略,純粹share下我自己嘅玩法
差傳唔係一接任務就會消失咩
我平時用開藍色嗰啲差事icon
一接任務就消失晒
摩托幫call mk2出黎秒出+好近,不過要開兩次m選單,唔想㩒咁多制都係資產㩒出黎算
要收藏個無效差事先,每次入潛艇join一次個無效差事先,入完接完前置任務啲藍色差事仲會顯示係地圖
ps4冇得差事瞬移
潛艇剷上海灘用既時間分分鐘同幾次直昇機升降差唔多
除左做圓鋸果個前置已經慣左唔用mk2
不過偵查就一定係飛雀起步,美杜莎果幾個位一定要潛艇瞬移過去先
獲取異常咪BAN
你48分鐘內多過幾至十億又比Rockstar Server讀到(橙黃Loading圈)先BAN嘅
上次個FD賣車賣到兩億都未BAN
會唔會佢係計每次同步(橙圈)嘅金額
如果每刷一次就同步一次
咁個金額應該觸發唔到
未必
上次刷車/樓有人一個鐘刷過十億就BAN咗
但佢無理過係咪黃圈
所以唔清楚
咁大約一日一次先入到改錢街場一場多極都400萬內應該定啲既
老實講 做任務嚟講Duke of death未必夠骷髏馬好用 不過佢一定好玩過骷髏馬好多
入街場逃獄前置搶架飛機都可以瘋狂失敗,唔係依個死就果個死,都唔知點解坐骷髏馬都可以死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞