[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #6

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
中咗1001添

上個post:
[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #5
https://lih.kg/2662135
Lm
金毛真係好好人, 開個可以單人打既搶劫, 主線搶劫仲卡左係逃獄, 一係唔齊4個, 就算齊4個入到去都埋唔尾
就算等到4個有心打既,一個斷線/光頭佬freez左果場就係咁先
啱啱入坑 PC
見steam做sale 買咗PC玩吓
ONLINE而家有咩玩
幾年前有玩過一排ps4嘅gta 5 online
Good old times 同啲fd一齊做任
而家啲fd都開始有小朋友了
已經無哂伴同我玩
過左兩次覺得其實唔太難,劫獄果兩個揸骷髏馬風險大減,梅杜紗就吊天剎機尾,直升機係接人果陣危險啲外都ok

不過有次好on9我做揸直升機個位啱啱飛起然後梅杜紗同天剎飛黎我到天剎lock我射飛彈
有fd肯陪玩緊係唔難
難在街場班豬隊友
證明揸梅杜紗條友唔夠 Pro
一來佢應該要望住個 timer 預起飛時間,唔應該咁早飛出去做標靶
二來如果真係咁早飛左出去,直升機都未 ready,要自己執生死遠D唔好累 team mate
係日蝕用mini cooper 安全駕駛唔衝燈唔爬頭
去到啱啱好得三分鐘就上機
正常電單車跑車到機場就撳電話做自己嘢到三分半再施施然上去
第一次過就係街場,個房主仲唔知哪兒來的自信分我做揸飛機,好彩之前奶過野先知吊機尾一take pass到
三分鐘因為可以飛少啲?

我淨係識吊機尾見人玩可以唔吊都避到天剎唔知點玩
早去到早做靶,我等到兩分半先飛
咁係你好彩,街場成日開場冇耐爆破組失敗or美杜莎摧毀,或者後段跳傘死又有,比美杜莎/兀鷹扇葉碾死又有,兀鷹射爆既直昇機壓爆部美杜莎又有...
仲有光頭freeze左原地唔上車,監獄組唔識call車唔帶零食又唔著甲,太多fail可能性不能盡錄
唔吊尾就聽聲
平時盡量保持機身水平左右 balance,
一有 do do 聲 即刻打直部機急轉 90 - 180度
去到跳傘先死真係不能接受,即刻唔會想再同你重新玩過
啱啱玩我都係爆破組一開始就失敗既戰犯,揸左架鬥牛勇士淨係可以射飛彈失敗,然後第二次剷架車剷到反左又失敗
逃獄真係一個挑戰黎
要全隊都識玩
轉90度飛彈就射唔中?平時pvp可唔可以咁做?
或者同佢保持90度都夠做
我之前試過播埋跳機動畫跳緊機然後突然話梅杜紗已被催毀定個博士死左,心諗做乜鳩,其他隊友應該真係嬲左禁繼續,本身已經fail幾次但大家都有耐性玩
上哂兀鷹先斷線都試過,已經睇化哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞