[PC/PS4/PS5] GTA V Online 討論區 #6

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
好似太危險始終唔夠吊機尾穩,琴晚揸飛機果個試左幾次都係打打下fail左
NPC 呢關射D飛彈其實唔係十分追,急轉彎就夠做
PVP就唔清楚,而且 player 射既飛彈究竟有幾追,每一個載具參數都唔同,有D載具飛彈係識 180度急轉彎,最好睇下 wiki
而家多咗好多產業設施買
地堡、末日設施、遊艇、
夜總會(其實應該叫disco)、街機舖、
賭場penthouse、潛水艦 (最賺錢搶劫)、
改裝車舖

建議買嘢嘅次序係
1. 骷髏馬(附裝甲)
2. 潛艦+潛艦專用直昇機
3. 鬥牛勇士潛水車
4. 暴君MK2 飛天電單車

夜總會屬於收成類型產業
維持人氣,每現實48分鐘
滿人氣會有一萬
同時可以一次過經營所有摩托幫產業
只要完成摩托幫產業設置
就可以轉用夜總會去營運
唔洗再買原料

街機舖同樣屬於收成類型
但收入比夜總會少好多
主要係用佢個總控制台
可以一次過處理晒其他產業

潛水艦係開啟最賺錢搶劫
佩里克島搶劫任務嘅必要工具
同遊艇唔同,潛艦係可以當成水中載具
搶劫嘅部份前置
亦需要你親自開潛艦去指定地點

地堡前期唔建議買
因為要升晒級先可以賺到錢
而升晒級之後嘅營運費係
接近一萬蚊一日(game時間)
地堡主要功能,係解鎖後期會用到嘅
載具武器、MK2槍嘅改裝同特殊彈藥
同埋只可以喺自由模式用嘅重兵裝甲
好感動 多謝巴打咁詳細介紹
遲起飛係因為揸飛機目的
係要接監獄入面嘅隊友
入面嘅隊友未出到嚟,你提早升空
只會變成戰機嘅飛彈標靶
有時兩分半唔知點解我入唔切個點,所以我極限係3分鐘
毒撚無朋友雙開教學
https://youtu.be/nWQ4YiPa-ys
3同4之間其實仲要買夜總會同驚駭位元
不過買得夜總會又會買埋其他產業

地堡可以早啲買,提早研究定啲武器先
唔係之後等佢開就好耐,或者要用錢買趕進度
首先要有兩個ac
原來係咁,不過我早啲飛都無所謂當練飛行練度算
然後就開隻女角
幻想自己有女友陪打機
夜總會唔炸車掛機人氣好快跌到零,不過要升級飛天輪椅肯定首要
街機舖每日(=48分鐘)得果5000肯定唔係收成型,總控制台要買哂大部份產業先實用
而家賭搶冇金毛咁賺,街機舖首要性仲低過地堡同會所(最主要係開摩托幫叫輪椅)
地堡就早買早解哂啲武器同裝備,爆狙係某啲任務同冇外掛既街場依然實用
同埋同掛機掛到傻先滿倉既夜總會同出貨方式on9又賺雞碎咁多既摩托幫產業比
地堡出貨已經係最充實既出貨方式
地堡識得刷出貨任嘅係賺得快過夜總會
但唔識刷出貨任,或唔好彩次次都沙丘FAV
咁就真係認命了
點建角好
又入到外掛房一場執300幾萬
新手早知係咁就唔洗週圍做差事㝷寶拎錢死儲難儲先買到科薩卡
公開戰局如果唔想見到外掛
又唔想每次有人入嚟都要freeze game
可以喺Windows防火牆set block UDP port 6672
連入同連出兩邊都要set
6672係R*專門用嚟做matchmaking嘅port
block咗,其他人就無法連去你當前戰局
https://youtu.be/ce5JqMr5CwY
啲外掛係戰局亂殺人完全唔會比r star ban, ban嘅原因只會係佢哋刷錢刷經驗,跟住就成日見chat room一大堆賣掛可以解ban,我真係心諗wtf

外掛只會有增無減。。。
印象中蝙蝠車啲飛彈咪係死鎖飛彈嚟,即係就算你粒飛彈Miss咗人哋都會自動返返去,直至打中為止,鬥牛勇士直升機嗰啲就係一miss咗就係miss咗
其實點刷錢刷經驗先會ban, 成日入野隊都改左錢分成,如果會ban應該唔會咁多人咁改,經驗成日入公開房都有幾千lv既
點解仲會有人買裝甲版骷髏馬
成個ser暴君mk2 996
一掃就爆

利申: 996
陳年入坑教學先會水人買
實際部裝甲骷髏馬買左幾耐就封塵咁耐
又平又最好防彈拎黎過任依然都好好用喎,係財富自由先有暴君mk2依類頂級載具姐,無錢既依然係神車,同埋過某啲任都好好用

當然係公開局用再加埋啲pk仔聊交打既係緊唔得
有時都拎黎代步 撞到有咩商業大戰之類至少可以打下npc
仲要都唔算慢
免費既死亡公爵已經夠用啦
晨早流流唔係玩唔到online呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞