當維基百科都 BAN 共狗,如果連尼住連「報國安」呢班人你都唔處理,唔該你以後唔好轉灰 LOGO 賣週邊抽抗爭水

685 回覆
658 Like 85 Dislike
OMG好深聽唔明
我唔認為維基係一個可靠來源,學術上直情唔當一回事
唔記得個 topic 係 「言論自由 可否容納 反對言論自由 既言論?」定係 「民主 可否存在 支持獨裁 同 極權 既聲音?」就係研究「自由」入面到底可唔可以存在住支持「不自由」呢個概念,

不過講多樣野,有本書叫《暴政》 ( Timothy Snyder《On Tyranny》) 入面就有講過 獨裁 體制用民主制度包裝自己,其中最出名果個叫「納粹」。東德當年選左納粹上台,個惡果東德人由 3X 年直到 89 年東德倒台先叫好d,D 違禍到今日都未完 (睇翻我之前講東歐同東德d post)

另外呢十幾年有個 term 叫 僵屍民主,你都可以睇下
的而且確維基內容未必啱
但好多時都可以當做參考資料
呢集入面都有講
民主投票入面
可唔可以就一個唔民主嘅議題黎投票
佢認為係唔可以
又一隻支持劉正既狗

#21 - henry真係見到飯民有半個位入就出文叫人投共
https://lih.kg/MgsPvV
但去到一啲咁嚴肅而且要嚴謹審視嘅問題,唔該唔好用維基
唔明點解你要咁樣覆我,呢個清單既人一早已經畀知名網紅認正係五毛共狗,block晒佢有咩問題
你同 Sky_Croc 拎塊鏡照下自己個樣咪知
確實唔好信維基,中文維基好多概念野比人改到好痴線
牙石王你好
有冇呢個post既其他巴打可以幫手解釋下點解樓主要咁樣覆我?真心唔明點解提供五毛list理性討論會搞成咁,或者搵人做一做和事佬係唔係當中有咩誤會?
又一隻支持劉正既狗 好撚心換過乾淨少少既 account 入黎 OK?

分化分化,多少黃屍借汝之名而行惡!(一)重組歷史真相,不分化不割席不篤灰如何由團結口號變成清算工具
https://lih.kg/2006494
其實我無用維基去支持乜嘢論點
只係想表達民主有好多種
咁樣又有咩錯
你又無參與討論
一黎就起鋼想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞