當維基百科都 BAN 共狗,如果連尼住連「報國安」呢班人你都唔處理,唔該你以後唔好轉灰 LOGO 賣週邊抽抗爭水

685 回覆
658 Like 85 Dislike
我啱啱都講過見到狙擊/報國安,正常人都會question 點解
討論受害人係你開依個post 本身predict 到嘅方向
你無可避免㗎喎
第二點都正常既,但第一點真心唔 relevant 不過第二點我真係無能力 proof,主要係工程太大同埋諗唔到點 scrap 如果有人 scrap 到一早有人證實到連登有 PR 存在啦

依家只可以感受到,無辦法用數據無表示。
直接用post proof 都有效果
(真煮緊飯)

我教埋你

首先你要睇下每個會員既出Post時間, 正常user同唔正常user係有好大分別. 一個會成日用連登既ordinary user, 係有一個dedicated timeframe佢幾點開始會上線, 幾點會落線, 平時會出幾多post, 有冇outlier

好似我上面LKLIN果個出post時間表, 你睇到佢個plan of action係整點出post (e.g. around 21:00, 21:30), 每次出三個, 而佢好少響12點到18點呢個時間出, 咁你可以估到
1. 呢條友係有正常既生活作息 (佢一定響香港)
2. 佢既出post規律令到佢一定要係返某種下午唔得閒既工先會做到呢個效果 (otherwise佢一係script-posting, 一係下午randomly出)
3. 佢應該係獨行俠自己出post, 或者起碼佢出post呢個行為係一個habit嚟.
叫人報mi5 = 冇叫到, 因為呢件action太fancy.

你需要既係提出no doubt argument, 而且個action係容易同值得做既, e.g.

報國安既人抵死 (引起公憤, 令到多人屌佢地)
指出一個可行既, 唔time consuming既方針
最後定一個KPI, 要達到咩效果.

而唔係盲目叫人MI5 FBI全包宴去咩都做, 我敢講99.99%既人睇完你個post係連MI5既網站都唔會入去望, 最多係like, perhaps share, 然後就完左.
所以我係咪好難得呢. 呢種civic 討論既消失先係真真正正連登收皮既原因. 大家都懷住「呀我要做propaganda, 所以點點點」既心態, 結果令到有腦既人唔想討論, 無腦既人spam左個討論, 最後dead air...
我已經唔想理佢
堅持下啦, 樓主算係少數連登既清泉嚟, 行動力夠, 分析獨到, 係個人牌氣差左D同埋logic唔夠清, 不過ok既
佢要飲杯咖啡,冷靜下
我堅信佢會出到個好post 狙擊條報國安撚
食得未啊 真名應該叫李家俊。

詳情:

點解咁多父母幫仔女改名都係鳩改公廁名
https://lih.kg/hpgokT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
呢次我撐你
會員268516食得未啊,全名李家俊,身處英國,平時喜好係上連登起人底報國安。

全名:
點解咁多父母幫仔女改名都係鳩改公廁名
https://lih.kg/hpgokT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
老細我上左世柒list好耐
扮唔記得呀
有一點真係好想講,點解連登要我去 proof 去郁一個國安要脅人既人,明明由頭到尾都係連尼住既責任 已經 N 咁多人 alert 過連尼住,但問題根本無改善過,一日差過一日,玩到今日有人用國安法郁手足都無人理 倒轉 alert 完仲要轉個頭再去做個深入 既 report 偉埋比連尼住食,就係希望大家有個正常同良好既討論環境

算啦我已經理解唔到,可能你地係岩既,因為連尼住唔做野呢一點先係永恆不變改變唔到 as #419 咁講,所以先要完美既 proof 去迫連尼住做野 或者另一個角度,連尼住只係比個場出黎,根本無責任維持呢度良好討論環境,所以更加要做好既 proof 用連登民意逼連尼住做野

所以食得未啊係乜人、佢背景、佢既行為係乜,佢有幾仆街就真係可以響 #1 之上再補充,不過一個 去左英國仲響香港玩報國安呢D咁仆街既 user,正常一定已經有手足唔妥開始做野。 可以再深入做多少少郁呢條仆街。

不過都係果句研究 LIKLN 做過乜導致乜,就真係完全唔係重點 有 USER 報國安玩互相舉報本身先係 trigger 呢件事既重點,轉個頭走去研究受害人係咪抵死,根本完全 non-relevant 呢一點真係好難同意
我有見過呢個 POST,但呢個 fact check 唔到所以無引用
個音應該一樣 字可能條柒頭會老作
個 post 咁膠好難信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞