當維基百科都 BAN 共狗,如果連尼住連「報國安」呢班人你都唔處理,唔該你以後唔好轉灰 LOGO 賣週邊抽抗爭水

685 回覆
658 Like 85 Dislike
樓主,而家返而係我唔明白你

2019至2020,咁多神秘死亡事件,連仔去到呢啲位都唔ban五毛,今日又點會?

嗰啲唔係謀殺,直頭係殺撚埋

我已經唔會再叫連仔做啲乜,擺明歸咗邊

我勸你快手移民,郁完啲名人,先會郁連登網民,所以而家你仲未覺得有事咋
on9 我試過老作講句野 連狗就ban咗我話我咩分身定乜 過份認真L

依d就唔理 真係笑死

send email去一律唔覆

背後邊個拎住把呎做乜完全冇標準
好似狙擊處哥咁,其實真係覺得佢唔抵爭,個狙擊原因水蛇春咁長,又唔可以當睇唔到
佢因為咁樣被狙擊孤立佢我覺得完全無乜問題

的確去到國安係第二個概念,咁都係一個半個會然問題,又無必要講到成個連登有批人有系統咁做呢樣嘢
呢個問題我其中一個 post 同佢 chit-chat 果陣研究過,佢唔介意人 block,佢目標係照顧 CD-ROM 同響 Google / 連登 留紀錄
完全同意樓主針對報國安一事,只係想問下如果連狗寅係唔保持中立,take action 既話,國安出招要連登熄燈(類似香港編年史 咁封IP),令用戶要用vpn 先入到(活躍用戶應該冇咗九成), 你又有冇back up plan 提議?

番奶共高登?
你好
我係評論黃世澤既專員
我都明呢個道理,所以我都問過好多次連仔到底係咪有苦衷
On 9

就算乜都唔做,共黨一樣好快微博化連登

社會事務不滿照樣可以講,反黨就ban ac

我覺得好快連登會變成咁,但唔係因為連仔黃囉,係因為共黨係咪都會咁做囉
我都係果句,你地真係太仁慈

一、比人 mark 既唔止一個
二、比人 mark 既都係同一邊陣營既人

我之前 ATNA post 都研究過係有人有系統咁樣洗 POST,去到依家成班比人 mark 住打都無系統

出埋 POST 動員真心膠一齊狙擊:
https://lih.kg/2665183

anyway 我尊重你睇法,但我真心唔想睇住仲做緊野既 USER / 手足 無聲無息咁比人狂狙擊
1.
又黎 持平 L

你係講緊邊個? please clarify.

2.
我不嬲 set 左我 d post 係要睇 20 分鐘,你睇 30 秒點分 anyway 可能我能力差

我同你立場相似既話我就唔會睇架啦. 正如聽燒山立場似我聽有咩價值?

3.
呢句你完全無 clarify 過變左郁我

呢句咪道德綁架 lo

4.
做 SEO 工程,發展到五毛圍攻,最後去到國安威脅

我第一個reply已經同你講LKLIN明顯並唔係你講呢個時序. 我係睇住佢一路響政事台洗post洗到比人圍. 我諗我唔需要搵番比你睇佢原本響時事台洗版係點樣洗? 果陣有冇正常會員反應過? 點解佢唔理?

五毛既工作係搵位入, 食住上. 連自己人都說服唔到自己人, 冇正常既討論空間同冇聆聽民眾意見, 比人食住上係正常social effect 嚟wo. 冇五毛一樣會有六毛七毛八毛上.

我再舉多個例子, 好多人會allegate 樓主係黃世柒, which我都覺得風格上相似。點解世柒咁多連登仔唔鐘意? 唔係因為世柒論點有問題 (e.g. BNO我覺得呢條友有啲先見之明), 而係因為世柒行緊毓民式細胞分裂路線, 每日曬好多時間去討論路線之差, 結果搞到成個台都係人事問題, 冇實際既operation plan 同world view.

LKLIN而家做緊既野都係一樣架. 唔係話佢轉既野唔值得睇, 而係佢轉發既標準係咩? 重要性係咩? 點解要睇? 而家佢呢種洗版密度, 基本上將政事台呢個公有空間當做私產去做. 咁我覺得大家質疑佢好正常. 點解我唔會用同一個標準去質疑樓主? 因為樓主雖然都係會洗, 但係個數量係合適, 加上係同人有interaction, 最多係臭串, 呢個起碼係一個「討論」既前提同基礎, 而唔係單方面洗版, 然後夾人話唔比我洗版就係五毛
可能係我太仁慈掛
Btw 依個post 想搵好耐,留返名先
其實呢度就見到樓主同LKLIN真係有quality上分別. 樓主起碼係會就事論事, 最多係語氣差少少. LKLIN係直接arrogantly 洗版唔應人. 後者反而先係應該一早被ban果個.

至於報国安果類言論, 我當係細路仔上嚟鳩嗡, 要譴責但唔深究.
我認為世柒個問題係私怨太深
劉正係要屌,但唔洗每次永遠政論片有關於 熱嘲撚就一定先屌幾分鐘劉正 熱狗
然後再吹自己點點點針對 要對五毛零容忍 連尼住點點點repeat一次

世柒雖然間中9up 炒車
但有D位係唔錯 例如講既野唔似燒生之類讀新聞機
搵下外媒source 或者少人提既資料
所以希望阿樓主/世柒 接受下人意見啦
講少兩次唔洗死掛
快啲ban我
我係五毛
你要亂UP,我唔會覆你,但呢度要講:

1. 世澤從來唔係係黃毓民路線,佢係網台界重申強調論述既重要性,根本你係無聽過亂 UP

2. LIKLN 唔係洗版,係 SEO,但動員郁 LIKLN 係得果幾單友,點解可以合理化 Escalate 去到報國安?

3. 仲有,報國安條友人在英國,點解你要將佢既罪惡無視 #290?

其實你要 SPIN 我同你係無討論空間,無論寫幾多字都係咁話

搵國安郁自己人就係我既敵人

邏輯同個腦有問題既係你

我都明樓主苦心

但係樓主都要正視本身佢舉例嗰批會員畀人狙擊嘅原因先
其實正反都有人畀人狙擊,有時係同一批,有時係唔同

正視完再整理下個post 會有說服力啲
咁唔係既,其實我認同樓主你地/其他人係有系統被人狙擊

問題係 根本捉唔晒鬼
例如話報LKLIN 國安個條on9仔你點知佢真係on9定五毛共spy?

當然樓主又會話你地太仁慈 對佢地有殺錯冇放過
咁就 我認為大家對法唔同,冇計

連尼住的確應該係要有D作為
不過由高登年代開始風氣就係極自由
好難掌握個做法,例如投票?正評負評? 都好難公平
如果咁就可以BAN條友 咁LKLIN就第一個被BAN啦咁多人憎佢
而我認為我唔鍾意佢做法 但唔應該BAN佢
連仔想守住言論自由, 不分政見顏色, 但結果就比五毛利用
同中共間諜去美國玩爛民主制度一樣
初頭我都專重佢嘅理念, 但連登慢慢走緊高登舊路, 相信大部分人都feel到
其實我都唔係要求連尼住郁五毛
但今次係已經玩到有人要脅舉報國安都唔理

舉報國安 = 威脅人身安全 有乜分別
on9 極都唔會連呢個 concept 都無掛

點解守連登,因為 SEO 排名好 X 高 (香港二十大) 又係唯一開放比人玩既平台,根本無第二個替代品 亦係點解根本離開唔到既主因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞