花旗銀行沽中環巨舖 銀行業連環賣舖啟示

657 回覆
270 Like 10 Dislike
近日受惠消費券刺激,本地零售消費市道轉旺,令商舖空置率回落,地舖買賣轉趨活躍

未做過生意,但真係有人會貪個消費券期檔嚟開舖?
消費卷派完咁點?即刻執野走人定繼續做?
然後等過年同開關
過年實開關架
呢個傻仔就係信政府會開關 由2019年等到今日 唔知執笠未
你唔好話,真係好多業主、零售等緊
True
好似執咗,不過睇返佢間鋪嗰位位置,就算高鐵開返,出入境都有一開始港共預測咁多,班班車都爆,佢下場都係一樣,唔關高鐵事。

其實佢自己都知,不過係要搵嘢嚟賴。「除了高鐵客量不似預期,黎永佳亦指,高鐵站有出口接連接柯士甸站,大部分旅客經港鐵流到其他地區,其地舖所在的官涌一帶未受惠,自嘲該處有如「乞兒仔」乏人問津,之前的估算只是「一廂情願」,承認「當初無計到好細嘅數」。」

咁係傻上加傻 每次睇到呢啲故事就好爽皮
新田購物區
係囉 講同做2樣嘢
應該係投番租金
其他 bye
啱呀 銀行一年請咁多人
感謝 citi 阻止錢大媽入中環
外脂切出
可能5毛唔識用網上嘅銀行服務
咩都要去分行搞
華爾街口講就長軟睇好香港無影響
手就係咁賣assets
商人真係好古惑
共產黨話要冚家富貴
再唔沽出 遲早被共 連渣都冇
連燈業主表示準備買多幾層樓
你呢個白痴仔低能仔又出現返啦,你唔係直接回應我果啲,我鐘意覆你邊個咪邊個post,我都冇可能將你所有舊post全部覆啦
我對放狗冇興趣咪唔覆囉,正一傻仔,自打乜野嘴巴?完全語無倫次呀你真係

你俾啲鬼佬撞我就好有興趣啦,鬼唔望啲鬼佬撞撚死你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞