花旗銀行沽中環巨舖 銀行業連環賣舖啟示

657 回覆
270 Like 10 Dislike
中央落指示比地產商準備共富,遲下跌到仆街
銀行同有錢佬真係無死錯人
咪岩港共心水囉 減少外國勢力
無啦啦自稱主人,真係頂你唔順,快快睇夜診啦,再遲啲你可能會自稱朕架啦。愈嚟愈痴線

做完龜公啦?耐唔出聲果個係你先真wo,唔怪得你做龜公做到咁鬼死熟練啦
有買有賣 有價有市
咁啦,我嘗試如閣下所願,攞返大家講過既嘢出嚟比較一下。

對於呢則新聞,你第一個reply係響2樓
「另一邊廂
即係同時間有人不停買鋪啦
呢啲新聞製造恐慌」

咁45樓既巴打對你呢個睇法係:
「照你呢個弱智諗法
大劉賣恒大都有人接貨
所以恒大係好野

睇呢兩個對話,你第一個反應就係「新聞製造恐慌」,咁OL爸打就用大劉既例子去証明你呢個論調係有問題既。咁當然佢話你弱智呢一點是否正確就見仁見智啦。

然後你48樓回應OL爸係:
「又用上帝視角嚟評論
你而家睇到恆大既結果,當然係可以笑買恆大係弱智啦,就正如睇到希特拉打敗仗,又可以笑佢無腦衝動啦
咁既回應有乜意思?」

呢度大家都R晒頭,OL爸係從結果去睇:接大劉貨買恒大既人係弱智。
而你話:睇到希特拉打敗仗,又可以笑佢無腦衝動啦。即係你覺得佢唔係沖動無腦啦?咁事實上成王敗寇,事實發展既結果希特拉係失敗者喎。而接貨買恒大既又係失敗者喎。
但你話:另一邊廂即係同時間有人不停買鋪啦。你舉希特拉呢個例子係想話買鋪既都係失敗者?

咁之後變左對罵我就唔再quote喇。

咁講返一啲實際啲既嘢啦,的確,有人賣得出,即係有人買入先成交到。正如沙士淘大都有幾十萬成交到一個單位。咁香港今日咁既情況,相信接貨既都係如閣下一樣既智者嚟既,可能接貨者能夠好好把握到今次掃平貨既機會啦。

咁我要認錯既,我唔應該一嘢就咁老實話人係弱智或者係智障,因為響當事人面前咁講的確係一件好無禮貌既事,真係失禮晒
如果果條友肯一早用呢啲打字語氣,同評論我每句有乜問題既我非常歡迎兼樂意討論,雖然中間有啲暗串,但我都會接受,呢啲野好濕碎
我個人非常公道,人地用乜野語氣覆我,我一定會同樣語氣覆返人地

佢講咩接大劉恆大既貨嚟比喻根本已經奇怪,我講既係銀行賣出嚟既鋪,關恆大有乜可比性? 銀行既鋪係實質資產。恆大係負債累累分分鐘隨時清盤,我唔都唔覺得恆大係一個好既投資標, 佢歪曲我意思話我講恆大係好野同埋第一句就話我弱智,之後既對白我已經係為咗鬧佢而打出嚟既字,因為我覺得唔需要同佢認真討論,就係咁
補充下。我講製造恐慌,係因為我見到呢個post既標題既第一時間諗法
當時根本當係一單普通新聞,是但眼尾掃一掃,根本冇認真睇落去
咁大個鋪應該開中原啦
樓價高高高
咁都可以吹到好事
香港就算唔死,都唔會再蓬勃
第一係移民潮,第二係外資撤出
第三係被支那拖累....包括養嗰班磚材
食綜援,霸公屋,醫療教育...真係唔得佢死
我話你老母冇教你,你而家又用返同一樣野話我,咁樣copy and paste點傾呀?
我話返你係弱智同狗,你都冇癮啦,一撚模一樣

你笑我弱智,我咪屌返你老母囉,我幾時都話問題架
你昨晚做完龜公,終於浦頭啦,生意好唔撚好呀?

你成撚日日做縮頭烏龜,真係抵你係一個仆街仔嚟
你呢個白痴仔呀,你睇下你回應幾低質,真係大家有眼見,我而家同返果個人傾返少少論點

你望下你自己,咁多字 全部都係廢既,你老母冇教你真係真冇教你,叫你去睇醫生食藥都冇乜用,根本救唔返
白撚痴仔,一日連登咁撚多post,全部同你認真睇哂呀?
你真係第一日上網,你估而家睇小說呀?
我有話佢有暗串,呢啲叫 笑我都未知?不過我要集中屌你老母之麻,其他人唔太過份我理鬼佢呀
我剩係要屌爆你一個呀而家 ,吹撚漲呀?

敗走就敗走啦,自己唔夠我嘈收咗皮就話自己只係久唔久撚兩野, 將自己既收皮包裝得好好睇睇

你覺得呢啲技倆有撚用?

你不過消失幾日再出嚟啦白痴仔敗走都咁得戚,傻仔無腦就係你呢種人
不如
沒事兒
對接貨人身分比較有興趣
共同富裕政策下 除咗党 邊個會敢揸咁大舊資產
唔係敗走係乜撚野呀傻仔
如果我放低你十個鐘 ,之後是但覆你幾句,唔通你又收貨呀?呢啲動作我唔識做?
又喺度j正評,你先至係要print出嚟俾你老母睇果個呀,快啲俾你老母睇下你今日拎咗幾多正評啦,開心死你成家人呀一定

我從來冇話自己世界第一,又老屈唔駛本,我剩係要屌爆你啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞