屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
咪就係笑緊啲人買logo
你問十個男人9個都覺得名牌袋戇鳩啦
iPhone X 都用左好耐
你窮買唔起先要左度右度
其實係唔值,但現實就係好多人準備鳩衝換機

今朝開始大量用家拋售自己部iPhone 12 pro 依家我見到最平有人放12 pro max 256 $6500,聲稱冇花。

但大家嘅理想係補四千蚊換過部新機,所以冇人care 佢值唔值皮幾
而事實係聖誕前香港一架地鐵應該有五六成人已經揸緊部iPhone 13 pro

你作為apple 個市場係咁,做乜要去諗加D 咩新function 落去
對於佢嗰種人自我中心個人主義發達
擺明覺得你社會上同全世界其他人都冇佢咁醒
只有佢係聰明係獨特,係出污泥而不染
佢話唔值咪唔值囉,費事坳啦
買唔起比條女,梗係話戇鳩
同mirror一樣
叫班鏡去代言iPhone
鏡狗即刻狗衝
所以所謂生態圈根本唔應該出現
android 咁多廠d 周邊產品有冇限死一隻brand先會見到多樣性同良性競爭
曲定直
想當年如果行左呢條路線,或許冇而家咁淒慘

好快就開始lag機,兩年換一部
唔係人上人都換唔切

連登就係好多極端份子,根本無得討論
每樣野都有優劣,係都要鬥贏哂一邊先覺得係啱
樓主走先,我幫你頂住
每年三千蚊換部最新款,好抵玩,android 上年d 款已經跌咗好多,窮撚先買iphone
買黎賣比大陸
溝女同條女講我用Android,條女即刻濕晒
君不見今日澳門被共同富裕
好毒
佢哋嘅世界冇共和,只有你死我活
咁都可以支持下嘅,加入割韭菜
假若你清楚香港嘅前世今生,你就明白香港嘅角色注定係咁
失敗嘅下場就好似波蘭咁俾人炸到稀巴爛
呢啲係咪你想要嘅嘢?攬住大家一齊食樹皮
要玩technical iphone 比唔到你?Pro 而家target user係film maker喎
唔好撈亂user-friendliness 同埋設計簡單
曲直難分
既然android咁多廠出周邊
出到好過ipad同apple watch既product未?

利伸:帶g-shock
下下都唔俾講值唔值你不如返大灣區住啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞