屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
講得啱,市其他對手即係Android自己唔爭氣,用戶體驗差

一般人只會取易不取難

與其去轉變,個一萬幾千相對更易去接受
所以身為市場一部分嘅我依家就係做advocate 點醒市場上嘅一眾ifandog
樓主可能係支持行計劃經濟嘅呢。佢認定嘅就係最好,自由市場產生左樓主口中嘅垃圾,都係跟返樓主嘅意思做好,搞咁多野做咩呢。
樓主明白市場就唔會出呢d 垃圾post 啦。
我當換電炸
2 萬蚊一尺樓,樓主又覺唔覺唔值呢?點解香港d 樓咁貴?市場話係呢個價錢,就係呢個價錢,你覺得唔值,可以唔買。
Apple 個經營模式就好似伊斯蘭教對待女人咁
男人要事事規管女人,將女人困住係個男人嘅生態圈裏面,唔俾佢接觸外界文明社會
俾人困住嘅女人一係想走但係走唔到,一係就患上斯德哥爾摩症候群,會用各種歪理麻醉自己,說服自己俾人管俾人困係好事
久而久之,坐井觀天得耐嘅ifandog 係唔會知道出面嘅世界係有幾自由,有幾多可能性
市場裡的人,唔駛你點醒!管好自己就夠!
2萬蚊係新幾內亞可能買到成大撻地,性價比高過香港果一呎不足以立足嘅樓多多聲,的確無錯
唔值呀,所以我咪移民
所以我咪話一日唔轉會一日都唔知世界有幾大,會覺得係香港住納米樓係正常
你呢d 咪叫自由選擇囉。
好多人覺得留係香港係好,也有人想走。市場決定一切。
樓主係窮撚 一皮跌都跌左 啲人仲要trade in

睇呢個post 比較samsung & iPhone就睇到iPhone比啲咩fans嘆

iPhone vs Samsung ~$6000 battle
https://lih.kg/2700948
好型喎
你話係垃圾就係垃圾呀?

有人買咪得囉洗你膽心咁大間公司
樓主你明唔明所以有都有自己選擇,你屌九人買apple, 我覺得好無謂。

你移民,係好事,但我估你唔會屌九留係香港的人卦。
唔夠你型,講完等於無講
世界蠢人係大多數 算啦
問題係好多人根本唔知自己係有權選擇同埋俾好多misinformation 誤導,就好似唔少人重係覺得外國物價貴、好難生存咁
我開呢個post 嘅目的就係想普渡眾生,引領一眾ifandog 脫離無限換iPhone 嘅輪迴
logo值錢
你咪買極唔撚停 我又睇極唔撚明
巴打理解能力有問題?標題已經講左唔係一皮本身多定少嘅問題
班囡見我用iphone已經濕晒啦
講真佢賣到10萬一部我都會照買
窮撚毒撚先用an機
呢一點我同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞