屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
講得啱,買配件都相對簡單,又有唔同廠出

例如我當買個case ,可能都係得iphone會有個隻公仔
啱,但前題係人人都要明白呢個道理,想間公司出啲好產品,就唔好口嫌體正直,一邊屌一邊買
好明顯
intangible asset 有價有市
仲剩係識睇成本,實物咁lame 咩
咪係,電話俾一萬蚊可以用幾年
食幾餐飯都冇左啦
如果真係唔值就一早有代替品

Android 而家都未打得低IOS就知道難
牛皮燈籠
錢只係一個貨幣,個銀碼本身係無話貴定平,佢換返黎嘅貨品嘅quality 先係反映到嗰舊錢係咪用得其所
正如俾十幾萬一個月去包個女明星做私家雞係好值,但係俾幾千蚊去叫隻陀地老雞就係唔值
其實樓豬唔係講緊貴 樓豬係想表達apple 成日不地踏步唔值呢個價 明?
你搞清楚先啦
淨係停留係匡智同溫層梗係冇人問啦
就算冇人問其實都唔代表你唔識答係正常

作為一個精明理性消費者知道自己點解選擇一部手機真係好平常架咋
出面大把ifan要轉會或者開始比較緊同一價位買再乜嘢spec既機
咁多人睇完發布屌a pple就係最好證明
你就牛皮燈籠
值唔值呢啲野睇你身家幾多,當你成日用好野食好野,出街食餐飯都幾千幾千咁,
你仲分唔分到1萬買部電話貴唔貴呀
抵到爛添啦
值唔值唔係你定 市場會證明佢值唔值
你搞清楚你先好叫我搞清楚
無人話係正常,不過呢個就係現實

現實就係一般人唔會知自己想要咩,一般人只會知自己唔想要d咩

Iphone成功其中一個原因係因為我唔洗諗自己要d咩
真正有錢嘅人係會有理財觀念,明白做一個理性消費者嘅重要性
有錢唔代表要土豪咁揮金如土,財大氣粗亦都反映出嗰個人無個人修養
白手興家咪係囉
屋企本身有錢嗰班邊個同你計住一萬蚊買部電話值唔值
再唔係打扮工,人工有返咁上下既都已經唔會計住計住嗰one off 10k payment
屋企本身有錢唔代表無家教
真正有錢人係明白價值係相對,每個人唔同

你覺得要睇個hardware,唔代表人地都係睇呢樣野
你陣idog味真係隔住個mon都聞到
唔知自己想要咩又唔使理自己要咩都講得出
咁點解出面咁多ifan屌a pple個發布呀
我就係搞清楚先叫你搞清楚
唔係個個用a pple都做idog架
買部iphone就冇家教
無錯,所以我就係呼籲大家唔好買
咁奇怪點解要歸邊?
我係用Android,都唔會用Iphone,因為Iphone太封閉

但唔代表自己用Android就要話人idog
我覺得值喎
講到有錢就要大駛嘅多數都係充大頭鬼,少部分嘅係揮霍無度嘅土豪
買brand only.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞