屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
Premium segment market share

>400 usd 已經係咁
樓主成個傻仔咁 總之自己最勁
係咪唔識分效能同創新?
我上面都同意冇創意呀
但佢新一代機使用體驗係好過舊代架啵
唔通咁都叫退步?
Iphone冇創新一回事,但係穩定性屌打好多Android 機例如samsung,買iphone 一部機,事實用5年或以上再加狂跌機都唔會有問題,一般android 頂到咁耐之餘,仲要好lag
唔係想話iP 好, 但有樣野好多人都忽視, iPhone 既錢係唔只係hardware 仲有OS, 都係佢地自己一手包辦即係佢地都要去開發, 而andorid 除咗親生仔其他廠都係用google 既OS上自己再額外加software, 點都輕鬆過一腳踢. 相對少咗development 同maintenance (尤其變孤兒機既速度一定快過iphone). iPhone 6S到而家都仲有update, 同期既andorid 都唔知去晒邊. 有冇多function我覺都得都係其次, bug fixed, stabiliy 同 security 先更重要, 尤其啲陳年機, 新function都未必夠力行.

所以今次部機值唔值,應該睇返你手上既舊iphone 係咩model.
出貨量黎
咪就係不進則退囉
如果你個standard係「用一皮買個同上一代一樣既電話只要唔退步就得」咁都冇得好講
睇黎你仲唔明點解咁多ifan屌a pple個發布會
400 usd 以上已經係呢個表
想問下樓主用緊咩機?
你鍾意喇
蘋果狗快D去買振興下經濟好過啦
原來有咁多頭髮
Iphone5放到而家
講到用android唔洗輪迴咁
咪水鳩人啦
呢10年

Apple

出咗一隻 Apple watch銷量贏撚晒所有錶

出咗一隻 AirPods 銷量贏撚晒所有耳機

出咗一粒 cpu 逼到 intel 改組

嗰啲market share拎第二三 都費事講
Apple係本土文化
我買apple剩係要華為死
唔係已經收左皮喇咩
應該係吊米死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞