屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
無technical knowledge 又要跟風買ip班人咪一樣唔識答點解要用ip

反而因為有technical knowledge而用an既人一定答得出點解用an

唔好本末倒置啦
咁你係屌apple , 定係屌買apple 果d 人呀?
上年12炒咗大半年
要知有冇價值 去先達就知
你有幾醒 講嚟聽下?
唔洗同你交代
一部電話既價值就唔只體現係部機
例如個連帶效益
笑人係易啲嘅
ifandog 只係識人身攻擊話你唔係窮撚就係毒撚,黎掩飾自己係懵撚嘅事實
係 重好開心
客觀話你聽,美國,英國,日本人都係蠢人。
支人,係叻人
我係屌Apple 間公司同埋盲撑Apple 嘅人
你搞清楚現實先
事實上只有班Android fan先會問人點解買iPhone

一般人買iphone係唔會有人問你點解買iphone,只會問你點解唔買最高model同咩色

呢d係一般人係一個社會同其他人有共同環境的最簡單方法
你覺得iphone唔值一萬, 係因為你心目中一萬呢個數好多好貴,
咁實有人覺得一萬係碎銀, 用黎買部電話都不癢不痛
唔認同
而家情況係 仲喺度講Android幾唔順但係自己冇用過
或者唔經思考就話買
仲有iPhone/Apple係身份象徵嘅錯覺
non-iPhone flagship咁貴某程度上係受呢啲iSheep影響

買嘅時候知自己買乜 覺得值就得
公道啲講
買iphone唔等於認為新iphone好好㗎喎
更加冇話要覺得抵先至買
apple本身都係軟件公司
套系統計埋入成本度咪差唔多
喺IT公司做programmer
全公司 8成人主用iPhone

android機只係用嚟debug
講得啱,習慣係好重要
有人覺得一萬係為方便,唔洗學過其他使用方式,相對就係值得買
同香港人講
同d女人買名牌袋一樣
你估Gay Cook唔知咩
佢都無計 只可以用信仰留住die hard
唔好意思,用Android真係好難

香港一般programmer都係not smart enough
買部電話都要思考咁多野到底有幾撚窮?
與其有時間沖出嚟柒俾人笑
不如增值下自己唔好住劏房啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞