屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
咁你出街應該用膠袋/最平價紅白藍
大家都有一樣既功能性
事實係你會唔會咁出街?

其實講APPLE無創意又唔拎埋GOOGLE一樣咁無創意出黎講
應該兩邊放係天秤上面先fair
單方面屌無意思

兩樣都有用緊,兩樣都咁垃圾

sony,samsung,lg,htc係電話上面又點樣有創意法
又有幾普及同方便都人類,講黎聽下
講得好
所以我射落海都唔會投比android d 電子垃圾
啱呀 就放長雙眼睇Apple 繼續維持現狀可以做到幾耐
臭蟲論
用過android用到火滾轉左會算唔算misinformation?
根本大把人柒左次就冇下次架啦
因為Android對一般人來講真係好難用
我用Android都係咁講
同sony部Xperia 1 mark3一樣
好唔好過就唔討啦
你又冇定義乜嘢先叫好
最少我知道無論價錢功能到品牌都有得選擇先
用iPhone 嘅人唔係只係要打出打入影下相send 下WhatsApp 㗎咋咩?
之前套怪胎就住用iphone拍
有份提名金馬獎
臭蟲係講緊用另一樣野去掩蓋
我係講緊兩樣都係垃圾無創意

apple係咪無創意?係
android係咪無創意?都係
無立場但都想講一講,我覺得主要爭議在於樓主覺得價格係應該被價值主導,但現實上其實市場上所有物品其實係unrelated to價值,只related to邊際價值,即係所謂供需關係,所以就算apple賣舊狗屎都會賣到成皮(可能唔止),就係因為「apple嘅狗屎」嘅供應有限,但呢件事合理與否呢?我只能咁講,人嘅行為本身就唔會考慮「價格要被價值主導」。
師兄係真膠定假膠?袋明顯係衣着一部份,買個靚啲嘅袋有咩問題?
但蘋果手機顯然係for功能方面,不過都唔排除你係為咗個logo先買 如果你真係係手機方面覺得logo重要過功能 ok fine
咁你有你選擇,人有人選擇,咁又有咩好笑
一定要人人認同你個選擇先係正確?
人地就係習慣用iphone,有咩好講
其實10 print有冇賣埋屋?
我覺得樓主直頭係將果一皮價格全部歸功哂係新機既創新度
咁佢自然會覺得唔值
但佢無計iphone本身咁多代積落黎既技術同埋週邊服務
呢個真
平時做野已經煩
而家淨係想要部穩定嘅電話上下網
唔想放工都 debug
痴媽根你理解能力低就過主啦
完全唔係講緊呢樣野
上面比我駁到冇聲出仲好意思走黎搭訕
年年買 年年trade
好抵
唔明嘈乜
其實我講個technical係單純講個系統
Android個介面間間廠都有分別,system preference又會有d多有d少

就算同一間廠唔同model個介面又會有分別

呢代又可能唔同下代,無繼承使用者習慣
What's your point?
舊機仲要flash埋啲rom去keep 住用新OS
一陣又要解鎖bootloader 一陣原來個rom 唔support 所有native features (指紋etc)
諗起都攰
咁女人果d名牌點計?
買個袋成幾皮野去到幾十皮?
邊忽值?

下下用價錢去諗值唔值 其實好撚多野都唔係好值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞