屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
你最SMART
而家先知咩
等睇Arho TV開箱啦
是但啦 皮幾野
比連登「專家」點醒醒覺
你話Apple 嘅build quality、CS、Ecosystem 有價值
我就係舉例話俾你知Apple 嘅售後服務就係改慢你部機,你自己理解能力低下就話人轉移視線
想問下班工程師
有冇電話cpu快得過同期iPhone果粒
揮金如土—> 都有minimum$ 掛,換轉好似普通市民,都唔會幾毫子都諗一餐掛
其實係得idog黑人憎姐
相信好多人都承認iphone
已經唔係勁唔係創新唔係正
但用開又唔會突然換

只係班idog係度靠
自己用iphone去搵自己個價值
笑死人 係啦用iphone威d有錢d型d啦
買部電話就講到財大氣粗
你話用錢搨人就話啫
其他旗艦機都咁柒貴 想買變到又忍手
有啲規格旗艦機先有 唔想買中價機
Here
車廠一樣有,俾啲冇咁耐用嘅件你,到時迫你去整
唔好用steve jobs 套用落依家既apple度
侮辱左佢仲在生時候既apple
Android機大把變孤兒仔果啲你唔講
Android OS 碎片化有冇聽過丫?
改慢機=售後服務 都up得出

同埋你有冇睇內文架

In 2017, the company confirmed it did slow down some models as they aged, but not to encourage people to upgrade.

It said the lithium-ion batteries in the devices became less capable of supplying peak current demands, as they aged over time.
戇鳩
唔買唔撚得嘅
英雄所見略同
成班ifandog 只係識人身攻擊屈人係窮撚,唔明白自己盲撐Apple 係阻礙緊間公司嘅進步
係呢個晶片短缺嘅年代,Apple仲可以量產新CPU,而冇大幅度加價,已經好撚勁
你睇下呢個post 嘅ifandog 除左笑人窮撚重識啲咩?
1皮野部電話講到揮金如土
車嘅Planned obsolescence 起碼無依家嘅電子產品同白色家電咁過份
你都戇撚鳩地下狗屎有人賣十蚊,唔通你好有錢就會覺得狗屎10蚊好值?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞