屌Apple 唔係因為一皮嘢多,而係佢嘅product 唔值一皮嘢

535 回覆
1345 Like 111 Dislike
買電話為功能揀牌子?
ig youtube wtsapp 有邊樣普遍使用者既app係其他牌子係做唔到?
蘋果有兩倍同廣角 airdrop,thats it
要搵file就用另一部機

btw,手支手支 手你老母機

手提電話就手提電話
好人好者用支那文

手機
耳機
乜都支支聲,直接用普通話啦屌你
有人覺得一萬係無事
有人覺得一萬係小事,
有人覺得一萬係大事,
有人覺得一萬係無可能既事

所有野都係相對
講二世祖係因為之前有個po話富二代係大陸用語
但真係識好多有錢人仔女都好大駛
可能對我黎講既大駛
餐餐都食100鎊以上
咁作為普通人真係會覺得貴

點會貴唔係相對財產
你食廿蚊燒味飯覺得平
對訓街個d黎講都好貴
我第一部係Moto Defy,lag到pk
唔係technical人真係唔會哂時間同你係度玩,浪費哂時間
多咗D錢係捐俾美軍打鳩恐怖分子D朋友!
你覺得個logo值,你買係冇問題嘅,呢啲係個人選擇
笑人戇鳩時可能人地都笑緊你井底,你覺得貴人地覺得平,大家價值觀都唔同冇得一概而論

電話都係一樣㗎咋,人地覺得萬幾蚊一部電話係正常價,afford得到,點解要用平啲嘅電話仲要換取用唔慣或者壞電話搵代理維修麻煩浪費時間嘅風險?
又唔係話唔值
不過係無咩新野
又係加強立U之類
應該話唔使代代換
今日先屌完個"射wifi" 出黎既柒頭 話係潮語
貴買平用姐 事實係佢既product 都好可靠
售後服務亦不錯
而家好差咩? 係除咗faceID煩
其實好似洗衣機咁,都要用架啦,唔通要部洗衣機識飛咩

Serve到自己purpose就係值

以前冇野做當電話係玩具先得閒咁玩
出咗嚟做野真係咪搞
一來電話愛嚟用唔再係愛嚟玩
二來依加啲bootloader越嚟越難解
解完root完又要同銀行app玩貓捉老鼠
有時間瞓下教去下街好過
為左慳一千幾百用垃圾安撞
睇下回覆見到啲人對an機仲係幾萬年前嘅刻板印象

講黎講去都係咩好lag,要做工程師乜乜柒柒好似啲傻鳩老屎忽係咁喺度話當年
死人Apple iPhone用咗10年多 除咗換電無入過廠用足幾年
又無點用到好炆moment 痴線
咁Android值一皮?
Apple有邊次真係第一次出人地無既idea
不過無進步就真既
其實如果有其他機出到iphone 12咁而平d我都ok架
但市場上冇囉
又真係出唔到第2個ios既
但12個spec你唔係以為得佢有呀?
市面上得一粒u好過a14
根本就算買android既都人都90%唔係做咩technical野
唔通拎住shamesung開ig會technical d?
齋講hardware對一般用家冇意思
係成個user experience
Integration ,use case,學習成本
呢d都係Apple會考慮的事
出得太多新野又無用處的話只會令個system難用

Most ppl are not smart enough, 呢樣係講整體用户使用習慣追唔追得上轉變
掠水係佢迫你買姐
買番上代都無問題丫
再唔係再等多代囉
user experience 唔會差多過 10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞