True Wireless真無線耳機討論(56)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
睇完review
準備狗沖B&O EQ
N6pro定n10pro好
用嚟聽歌睇片 通話唔常用
N10聲靚啲但對女仔用會唔會太大粒
pi7 有哂消費劵應該有排買唔到住
重有一樣,bose eq通透mode算係聽過最自然既一對
B&O EQ 高音正但偏細聲冇乜bass唔啱聽(用samsung試唔到aptx adaptive&冇改EQ) ANC唔係好試到因為間鋪好靜 但係都feel到效果 造工就3款入面最靚仔

DG啲bass幾好 聲啱口味(用AAC 個店員話要用佢部ipad試) ANC夠 個充電盒比想像中細 原本以為好大 缺點係3款入面最舊款同埋外形普通

XM4把聲原本以為3款入面最冇睇頭 點知有驚喜 bass唔錯 個人認為只差DG少少(用LDAC/開dsee extreme試) ANC就3款入面最勁
缺點1.造工膠味較重 2.個充電盒蓋仲鬆鬆地 3.淨係跟耳棉which is消耗品 4.冇貨

最後DG vs XM4 本身唔怕等XM4出貨 XM4又靚仔啲
同埋驚Devialet遅吓出新款會dum春 所以揀XM4

利申外貌協會 木耳 冇試Hi-res同講電話
邊間可以試晒?
唔知 我行哂3間專門店
今日勁多人買手機,耳機都應該唔少人買
不過D人知 pi7 同 XM4 要等到九月
應該無乜人會落搭,反而 B & O EQ 有現貨
仲可以去搏吓,不過搶完呢 round 又要等下批貨
oh, 唔該晒
但第一水通常有伏
巴打知唔知 bo showroom 收唔收消費劵
如果試岩隻eq 就買
B&W showroom 係邊🧐 伸手黨 咗
尖沙咀美麗華26樓出𨋢轉左
不過上次去無實機做 demo
得假狗試吓戴得舒唔舒服
咁點知岩唔岩聲
CWB有實機試
XM4又話七月尾到貨
影都未見
b&o係咪得專門店有得試?
信得過b&o既qc
咁有乜地方訂pi7?
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Fender Tour
MW08
呢三隻邊隻好?
iPhone用家 靚聲行先 極小通話
差唔多筆值又有無其他推介?
mw08
試完b&o eq即刻屌咗對
你上得MW08口價既都係PI7 DG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞