True Wireless真無線耳機討論(56)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔要ANC既話佢真係唔錯,加上而家平左勁多
佢電都幾耐用,我每日聽3-5小時ANC on。4-5日先叉一次盒。
習慣咗佢調音之後覺得人聲質素都唔錯
google有啲review話可能會有update做multi device connection 不過個feel好流
我都覺,雖然multi device唔多用,但有好過無
咁堅抽?正啵
試聽完 MW08 同 Sony
iPhone user

木耳:買咗MW08
依家係MW08同PI5之間考慮,去左誠哥到話冇得試PI5,有冇其他地方有得試?
ifc 2樓好似有
SENNHEISER CX 350BT應該性價比黎講都幾高下,標榜係for gaming,有Aptx low latency, 超低延遲 (但係你device要支援),電都幾長氣
不過缺點就係有條線同有舊野係你條頸到。

要真無線,就 Sennheiser Momentum True Wireless首選 同樣係aptx low latency 但電得4粒鐘,宜家平左1000多d就有行貨 以前仲貴

當然如果你for 電話打機或者有其它選擇一樣咁低延遲

我自己用完nt01ax 電腦打機 就發覺齋bluetooth 5.0 + aptx (無low latency) 都夠做,延遲都唔多noticeable,咁樣你選擇就會多D
cx true wireless 有平到咩 都係1099咁上下
cx400就平左
cX400係舊款好易混淆 + 電池少兩粒鐘 + 無防潑水
想揀Sennheiser momentum 2 或者 Sony 1000xm4。上網睇Sony評分高啲,sound accuracy又準啲,但我啱啱試完,我反而覺得Sennheiser啲聲好似舒服啲。係咪我耳仔有問題
個個人鍾意嘅聲唔同不嬲都要去試揀對啱自己
睇錯左。。sor
師兄分享下pl5咩聲底
我係木耳,唔係好識分呀
係喺支那BiliBili見到評測,同sony xm4比呢隻好似仲好聲D,
所以就買左囉,你可以參考下
今日係誠哥淨係試戴左隻b&o eq sales話壞左connect 唔到

想問問大家戴得實唔實?
隻野好厚。好似卡唔實個耳窩位咁既

音質試唔到
幾百蚊係咪隻隻都差唔多 唔捨得買咁貴
around $600-700
主要聽 edm dumpstep etc
有咩推薦 ? ?

around $1800-3000
主要聽 edm dumpstep etc
有咩推薦 ? ?
MW08
信自己對耳仔
唔係
E8無anc,依隻牌子聽講係注重中高頻
可以出去試下啱唔啱
人人隻耳唔同,對耳生係你到就信自己啦
Btw我都覺得mtw2音質好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞