True Wireless真無線耳機討論(56)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
信自己 但你預mtw2個anc係裝飾
出到街乜都擋唔到
但聲的確幾靚
n6駁mac睇netflix表示唔係好覺有delay
有冇人試過McGee呢個牌子?求包膠
Bass 會唔會好過3.0 好多?
3.0放左做唔到ab test
印象中係好過3.0, 但唔可以話好多
音場闊左帶黎既浸沉感提升多過實際感受到個bass好左幾多
個差別唔會大到話哇一聲
日馬pi7七月中訂
今日終於到貨
根本用自己以前D有線耳機加個fiio utws3 先係皇道
直入唔試
揀B&W pi7 定 B&O EQ 好
對電量有要求就唔好pi7
開盡aptx adaptive+anc+連線環境唔穩定既話標4小時會變2小時
7月17落單 今朝收SMS 9號到
走左去買mw08 開心使用中

評價: 竟然好聲過xm4,airpod pro就收收皮先
Anc無xm4咁勁 但接受範圍 開左max anc 低頻都無乜 高頻聲有少少 但可接受,性價比算唔錯

比較:
(B&o eq) Mw08 我覺得有力過eq,同埋eq太撚貴 食水深 最後屌左mw08落黎
(Dg) 至於mw08無dg咁強而有力 同埋dg分晰力好啲 好清楚,係擔心dg 既bugs未完全解決所以無買到 如果唔係我應該會買dg
(PI7) 無機會試

用後感: 初時覺得好大粒好易跌 點知fing到頭甩兩粒耳機都未跌 算穩

總結: 2000蚊貨仔 抵買,但想行ldac用家就等之後各品牌既新野啦 開心使用中 煲煲隻野先

利申:雙修用家 iphone & an機
有冇巴打試過final audio type e呢粒膠?
兩個字 舒服
聲同隔音點?
有無人試過 Sennheiser Momentum True Wireless 2 唔開降噪電池可以last到幾耐?

見領域會員價得1699有少少心動...
Mw08外型好大粒
聽edm ok嗎?
少聽電音 有聽yoasobi唔知算唔算
Bass夠力 人聲都出 但分析一定無dg咁好 但我覺得都算唔錯
我都猶豫左好耐 我都覺得好大粒 但試用完之後又接受到
而家買左都無後悔

都係果句 試完唔啱咪睇第二隻
DG 4月個firmware已經fix左connection同charger case問題
買左兩個月,開心使用中
用咗DG 兩個月
暫時都一切正常
Dg係咪好正? 我都想買
不過老實講 mw08 connect 穩定好多 so far 去啲好勁干擾既地方都唔斷
平時返工有個十字路口位 airpod pro經過必斷
今日用mw08竟然無 所以好滿意
好想買埋 不過算啦無咁多對耳
我都買到比我老婆屌
卡唔實+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞