True Wireless真無線耳機討論(56)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
你用咩player?
濕鳩iphone
有無地方可以試PI7?真心想同XM4比較下。

XM4除咗個bug同造工比較cheap之外無咩投訴。機身好膠又跣手,隔離post都有巴打試過跣手跌過。個充電盒又係cheap膠味濃。
有線同TWS係高頻延伸同中頻厚度冇得比 利申用IE80 IE400pro
睇咗好多post都唔係好搵到可以聽古典音樂同流行音樂都靚聲嘅無線藍芽耳機
因為小妹職業教琴 想買對under$2000嘅
通話質量冇乜要求 正常聽到就ok
想問下各位巴絲有冇咩推介 thx
利申 用開iphone原廠嗰款有線耳機 未用過無線
好, 我再睇睇
之前YAMAHA出嘅TWS鋼琴聲幾真實 不過好似QC問題回收曬
反而想知呢度有冇師兄試過KEF MU3?正唔正
有冇其他款 市面上好似好少true wireless係for聽古典音樂
想搭單問下,藍芽耳機有冇得調較連線後default音量?
依家用緊部機default左74%,每次connected之後都嚇一嚇

謝謝
洗唔洗anc? 有無試過咩耳機?
anc非必要 聲靚就得
凈係戴過iphone原廠有線耳機
有無話對音準有咩要求,基本上中正調音的話buds+算幾抵屌,同類型的話devialet gemini係升級版但overbudget
mtw2同e8 3.0就兩個極端,wf1000xm3就比mtw2多返d treble,可以試下呢幾款睇下有無邊款岩心水。 b&w太貴唔洗諗
要靚聲仲要用係職業到建議用返有線既好喎
唔滿意邊方面先?
去耳機店揾B&O e8 3.0 試下 準備D歌慢慢試

古典都有分好多種 如果係大提琴沉厚音色既話3.0 未必啱 鋼琴都仲ok
有冇人可以分享下JLab JBuds Air ANC用後感同埋降噪效果如何
好 我再睇吓呢幾款 thx
想買嚟出街聽 有線始終唔係咁方便 要取捨
好 我去門市聽聽thx
其實有冇諗過用耳牛?sennheiser 隻牛其實聽古典都唔錯 係音場唔夠闊.

利申先 sennhei撚
耳牛不了 太熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞