True Wireless真無線耳機討論(56)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問下pi7 降噪能力好唔好
好少拎黎通話 著重音質同降噪能力
唔等啦,哩個唔係硬件問題,就算佢出 pro 3 都應該差唔多,我本身隻 pro 留返講電話算,依家都少咗喺街講,帶罩連 AirPod 都收得麻麻地

Jabra 試下去 Wilson? 當年我都喺嗰度試65 75
有無試過jvc隻dot++同有隻叫ePro隻horn-shaped?
仲買番airpods系列? 每次update都downgrade performance
實好 但有邊個巴打買到
剩講ANC會比BOSE同SONY爭D
但係播埋歌就差唔多,PI7音場好闊,一播歌夾埋ANC就乜都聽唔到
咁輕鬆屌打我依加用緊既ap冇咩問題
但三千銀真係要落鋪試真啲先決定
但係要留意電量
個sales同我講番佢同事買左,用an機行aptx adaptive,一程天水圍到港島巴士都頂唔順
問左廠話訊號環境唔好,會用多左電去傳送
如果介意電量就最好諗下先
咁起碼都要有兩三個鐘續航力
我都仲接受到 因為我返工都好近
Btw pi5同pi7分別大唔大呢
如果兩者質素接近pi5 都諗得過
剩係試左pi5, 然後聽個sales講pi7比起pi5有咩分別咋
人講唔準,最好就試實機啦
收工落dma 試先
無呀,搵岩左就唔想試其他住。而家 Sednaearfit開心使用中.... 同埋最大問題係 dot++同epro內管都係偏細, 對我隻耳機黎講收得太窄。
好多時啲人搵耳膠都係睇物料同size fit唔fit耳窿, 但就忽略左內管size fit唔fit耳機出聲個條管。所以就會有點解明明隻耳膠好多人讚但到自己用就無feel, 或人地用麻麻自己覺唔錯既情況。
我覺得耳膠內管應該盡量等於耳機管size或者微微大少少最perfect, 當然如果你想特登用細管令高頻收歛啲另計。如果想試下自己對耳機用咩內管size最岩自己feel,最平試法係 Sednaearfit (大內管), AET07 (中內管), AET08 (細內管)各買一對試下,加埋個下午茶先係一舊水。
有demo?
dot++同ePro應該算粗粗哋啦喎
ePro有隻短身啲但係再粗管啲,你可以試下
同埋ePro係有少少斜向外,所以入同出個闊度有啲唔同
Sednaearfit我覺得有啲硬,用咗之後好難換走同埋入耳有少少唔舒服
dot++就最軟身,戴落無咁唔舒服
Sednaeaefit用細一個碼會舒服d, 平時M可以試MS。如果要試我反而想試 Radius Deep Mount, 見㗎仔評價好高。
我見spec 寫dot++係4mm, horn shaped 官網就寫3.7mm.
我反而覺得SednaEarfit好緊
ching, 好奇問下你用緊咩earphones
有隻fd01同b3咋
用SednaEarfit落fd01試
想換返出嚟嘅時候卡曬關
未知 諗住收工去睇下
final b3? 正唔正
低音唔多但人聲唔錯
不過覺得啲聲有少少少少窄
問左全線冇得試
噚日上過去尖咀門市
無 pi7 實機試, 得假耳機試帶舒唔舒服
同埋個 sales 話宜家訂
可能 9 月先有貨, 即係都未肯定幾時有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞