(動物台最黑暗)如何評價hololive同vtuber湊阿庫婭有幾仆街(11)

1001 回覆
35 Like 13 Dislike
孖車盃我淨係搵到英文翻譯左一段

https://youtu.be/NM329shgH78

笑撚死
佢老味呢句話好撚串
姐係話我太勁係度令大家冇遊戲體驗
我唔係度大家lv差唔多會開心d
贏左仲要講埋曬呢d仆街話串鳩人
唔怪得知冇朋友
抵佢今年輸俾星街

我記得佢講過因為佢打機勁,所以d fd唔同佢玩
以前信左
搵到牙水疑似ban會長嘅理由

不過

貼返啲舊圖反駁夸粉
定期復活 但係我冇錢SC俾你

續集!!!
一張圖解釋點解阿夸乞人憎

再睇埋佢原圖

去片

https://youtu.be/zF2ZOWr-eSI

一張圖激嬲班箍
一個正評係我心中可以抵消一百個負評!
Copy過黎

無聊整理一下 為甚麼夸黑那麼多好了
1.第一屆馬車杯贏了後 你狐不甘心輸了哭出來 阿夸直接在頒獎直播上說
那把獎盃頒給你好了 以及 我還是不要參加好了的幹話
後續 第二屆被團長最後的烏龜撞飛 勇奪第二
然後自己在實況上哭了

2.ARK異變剛開時,不知道那根筋不對
說要solo game 結果箱推厄介爆氣
會長出來主持公道 幫她吸黑粉
三期也被夸粉掃到颱風尾
說是害前輩被燒
雖然兔夸不仲老是一直在講
但是ARK有一個幫忙慶祝夸40W訂閱的牌子
是CAMP組三期那兩個幫忙立的
後續1: 龍心事件爆發後,直接把會長當空氣
雖然會長一定不會這樣想
但總會人覺得會長白挺這個爛夸
後續2:長期合作畫師 絆 在萬聖節紀念圖中
偷渡tskk nmsl
這貨卻不譴責

3.去年7月的時候 齁遇到上升期最大危機-版權砲
所有人包含那個不愛回訊息的兔子
都狂跑企劃 找海苔男 羽衣幫忙
就是為了延續箱的人氣
如果有跟到的話 會發現某人出席企劃的次數是最少的
因為她要準備演唱會
明明是主打箱推感的箱 身為那時候面對日本粉絲的箱頭卻不站出來
給人觀感真的不是很好
後續: 應該算是少數比較好的後續吧,因為常跑活動以及找到專武MGS系列的關係
兔子正式起飛了,每25-28天就漲10w訂閱 同接也開始超越葛葉
MGS3系列 是唯一遊戲回SC破百萬的

4.明顯的優待
你夸是除了空媽跟Azki唯一一個可以不用任何理由就辦個人演唱會的
你說是5/10女僕日? 要不要看一下8/21兔女郎日有發生甚麼事嗎?
全社的活動只有阿夸的從來沒有延期過
486的兩周年被無限延期 延期到486都快哭了
兔子自己的企劃被打槍 結果讓她情緒爆炸
今天這場演唱會她自己說是100萬訂閱紀念演唱會
船長表示:這都是個啥啊
現在又說8/8她媽還有一場
給不知道的人講一下 8/8是TOWA的生日
就看是Center的三周年重要 還是實力派的生日重要
優待之類的事情當然可以說是營運的鍋
但是liver的意見一定有作用
Towa就有去幫NCNC要求NCNC的3D回要弄好
最後順便提一下 7/7 兔子兩周年 7/18 露兩周年 7/30 船 兩周年
就不要這3個借不到3d室 然後8/8 CENTER的個人演唱會先舉辦
後續:主打箱感的齁逐漸被人看破手腳,日本一堆ark時期入坑的直接棄坑

4.清潔工事件
這件事center的處理方式是平偉法
"抱歉,我沒空!" 直接Q走不回應
後續:五期人氣下掉一陣子,也讓同行對五期有不好觀感
中華聖水的行為事蹟完全可以看得出,
Cover大公司裏面不論營運團隊/管理層
都有親中勢力為討好中國人而偏幫
玩職場霸凌 派系鬥爭 針對桐生會長

甚至出動水布林裡應外合造成嚴重騷擾行為

本人絕對係政治冷感,
訴求就係返工跑數,
欺善怕惡,
滿腦子 "嘶嘶嘶~啊啊啊~"
食麵扮傻露底褲豆腐渣100
大中華十四億市場代言人

龍心事件完全就是

- "中支公司迫走反華分子" -

劇本一樣,只差未叫holo成員宣誓擁護一個中國

最終回呢
一句講晒,屌得啱嘅嘢就認撚咗佢啦
百鬼組係一齊屌埋一份
同埋真係冇位俾人入先會射完冇戲唱
牙水除咗set牙龍入禁字表
俾人搵返歷史原來馬利車比賽又無理取鬧
清潔工事件又係佢講晒堆關鍵字出嚟搞到後輩炎上
apex又去其他地方伺服器用乞人憎打法爬分
次次處理件事都係鬧情緒搵觀眾取暖
就算唔係好大罪嗰啲嘢都睇得出佢自撚私
次次都拍拍屁股唔關佢事

舊文共賞
係youtube發現左一個幾正既youtuber希望大家follow下
主打係飲食 雜談 打下機 訓教
https://www.youtube.com/channel/UC9ruVYPv7yJmV0Rh0NKA-Lw

最終左
從以下直播中可以睇得出阿夸有幾人格低賤(歡迎轉貼)

https://youtu.be/zF2ZOWr-eSI

1. 迴避問題
吹雞搵班fans洗走負面評論
而唔係面對負面評論岀現的原因

2. 搏同情
牙水經典鬧情緒技倆,一哭二鬧三上吊
向所有人展示出自己才是受害者
而反對者都是無腦anti的形象

3. 推卸責任
要記住阿夸俾人負評係因為將會長set成禁字
佢係實際參與緊杯葛會長嘅加害者
斷章取義,無視自己嘅行為
營造出haters gonna hate嘅假象

4. 模糊目標,意圖制造罵戰
吹雞搵fans洗走負面評論並冇指出明確地點
而本身並冇人到佢留言版惡意洗版
意圖令班fans出征各大評論區(烤肉,討論區)洗太平地

諗到再加,歡迎大家俾啲意見完善篇嘢,仲有下次出新po幫手貼去第一頁
再復活
依個真,正確啲要講「冇咗我你咪開心囉」,即係背後講緊「冇咗我你咪有得贏」
(非通靈都理解到句嘢,夸粉唔好又扮傻扮聽唔明)

但全句係講

考慮到技術差距,我有諗過會唔會「我唔參加大家會玩得開心啲」,
但大家都好努力練習,只要我犯下一個失誤我都可以輸,我玩得非常認真。

咁樣全句黎講唔算串喎
615b更新版
數返邊啲人曾經同營運有衝突
時乃空:youtube會員入會費唔俾set最低價
星街:營運開出過份條件,本人冇講明詳細原因,不過有link

https://youtu.be/WHjjhycuAHk

兔:bam橋,但係有人有特權
貓:480p 斷線3D live
梅露:性騷擾
鴨:成個兩周年3d live冇咗
船長:100萬紀念3D live冇咗
露:一直要求上小劇場,但一直都冇機會上
露:露本人話營運唔俾佢bloom唱自己首Original
心:人格戰爭被ban,EN0被ban
龍:管理權限俾咗洗版仔,EN禁令,雙方有合作意願前題下有強大阻力阻止佢同EN組合作
towa:一週年live拖咗幾個月
Gura:被逼OT,同ame一齊見到條tweet先知要開直播(manager問題)
Ame:被逼OT,同gura一齊見到條tweet先知要開直播(manager問題)

大家有料可以再補充

最新版貼埋過嚟,如果出新po幫手貼第一頁
垃圾po
nene早安拳
結局詐騙
垃圾你又推
考慮到技術差距,我有諗過會唔會「我唔參加大家會玩得開心啲」
技術差距,唔怪之得串人哋星街贏咗係上條當麻贏一方通行,自大到Q走當自己打機有技術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞