只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你直接飛去? 聽講要兩邊夾
你過左MW嘅話俾D提示守望相助下

MW要係某種形式先算有數值,
你再睇下1同7啦

其實我已經估到點先算有數值, 但係個疊加有D問題

疊加既值你對返個表就Ok
唔難諗

呢條我完全唔識比提示
只可以講 睇下d方向 再望下1同7果行

仲未諗到係邊種形式 自己諗個形式代得落1但又代唔落7

我諗個到 fit 頭4, 但係去到答案都係錯...

終於過到.... 真係好濕鳩

tips plz
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

tips plz

有無玩過 zuma?

結合完仲要上下搖動

結合完仲要上下搖動

真係諗唔透 結合係指MW合埋?

我懷疑要由 1 同 7 著手, pattern 相對上 significant D

我發覺訓醒就會連過好多關
哩關完全無卡
反彈

咁勁既 咁都冇卡 個關係有d19 好難諗喎
利申過左 奇案館now

奇案館一開波就卡左
幅圖d問號同個地址有d咩關係

喂呢個好易喎
你solve晒4題未呀?
solve左就留意下google map 隨便點一個香港地方睇下

我唔知3,4條點解,然後開google夾硬撞揾有盡頭既路

12解決左 3其實得兩個數有可能
就係4真係搞唔掂
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

File15 also

我懷疑要由 1 同 7 著手, pattern 相對上 significant D

我發覺訓醒就會連過好多關
哩關完全無卡
反彈

咁勁既 咁都冇卡 個關係有d19 好難諗喎
利申過左 奇案館now

奇案館一開波就卡左
幅圖d問號同個地址有d咩關係

喂呢個好易喎
你solve晒4題未呀?
solve左就留意下google map 隨便點一個香港地方睇下

我唔知3,4條點解,然後開google夾硬撞揾有盡頭既路

12解決左 3其實得兩個數有可能
就係4真係搞唔掂

斜角有關係 我諗你應該見到啦
試下4 set都逐個數字對下

呢條我完全唔識比提示

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
留意下方向 有一個情況係會出數
當呢個情況持續出現 就會有所謂既疊加
由1同7開始啦
好似果種以前流行過一排既網上解謎
係以前d firefox browser既網址欄到不斷改後綴進入下一關
不過呢個未玩 留名等陣返屋企玩

呢條我完全唔識比提示

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
由1同7開始啦

或者話似轉珠

anyway, 依家解緊 file 17, 無下個 link, 即係可以直去奇案咁著數?

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
由1同7開始啦

或者話似轉珠

anyway, 依家解緊 file 17, 無下個 link, 即係可以直去奇案咁著數?

奇案好難
file 2已經卡左關

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
由1同7開始啦

或者話似轉珠

奇案好難
file 2已經卡左關

我望住 file 17 個 8個圈得3個係hints 頭都大埋
這邊有幾位尋寶者十分厲害,而且很樂於助人,願意引導其他人前進。
主持人們只希望大家可以提供「適當」的引導,
讓所有尋寶者可以享受和經歷推理的過程,
在苦惱的時間中,尋寶者才會感受到大秘寶的「意義」,
和有更多思考和反思的空間。

旅程很長,只有最快到終點的人才可以奪到大秘寶,拿到大獎。

很多人都以為這是簡單的「遊戲」,但這絕不是你所想像的。
到越後的 File ,你會知道更多真相,明白整個藍圖。

現在已經 67 天了,我們會在終點默默等待到來的尋寶者。

如果尋寶者 (通過最初測試) 有任何問題,可以聯絡神秘主持人。

祝你好運,可以找到大秘寶。

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
由1同7開始啦

或者話似轉珠

奇案好難
file 2已經卡左關

我望住 file 17 個 8個圈得3個係hints 頭都大埋

file17唔洗做住架喎 去奇案啦 要過左奇案先有file18既link 好似係
這邊有幾位尋寶者十分厲害,而且很樂於助人,願意引導其他人前進。
主持人們只希望大家可以提供「適當」的引導
讓所有尋寶者可以享受和經歷推理的過程,
在苦惱的時間中,尋寶者才會感受到大秘寶的「意義」,
和有更多思考和反思的空間。

旅程很長,只有最快到終點的人才可以奪到大秘寶,拿到大獎。

很多人都以為這是簡單的「遊戲」,但這絕不是你所想像的。
到越後的 File ,你會知道更多真相,明白整個藍圖。

現在已經 67 天了,我們會在終點默默等待到來的尋寶者。

如果尋寶者 (通過最初測試) 有任何問題,可以聯絡神秘主持人。

祝你好運,可以找到大秘寶。

睇黎樓豬覺得我地比得太多貼士
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

我依家都係咁 係咪疊加出左事
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

我覺得我地好蠢
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

差少少ja,我頭先靈機一觸就諗到
有冇人去到奇案館?
宜家卡左係第一關

你再睇下1同7啦

唔難諗

呢條我完全唔識比提示

我覺得我地好蠢

疊加有特別機制

樓豬應該唔會覺得呢個提示太過分掛

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
由1同7開始啦

或者話似轉珠

奇案好難
file 2已經卡左關

file17唔洗做住架喎 去奇案啦 要過左奇案先有file18既link 好似係

奇案邊度開始?
我close晒之前個啲 file
依家最快既巴打解到第幾個file啊?
究竟係乜野碼頭, 完全諗唔到

tips plz

有無玩過 zuma?

冇 但知咩黎

乜真係關事咩?
由1同7開始啦

或者話似轉珠

奇案好難
file 2已經卡左關

奇案邊度開始?
我close晒之前個啲 file

facebook 搵下
好似果種以前流行過一排既網上解謎
係以前d firefox browser既網址欄到不斷改後綴進入下一關
不過呢個未玩 留名等陣返屋企玩

notpron
嗰時好細個玩,好似卡咗喺40幾關之後無玩了
我決定聽日睇下仲解唔解到 解唔到就算鳩數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞