只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
點解冇人奇6>7咁嘅

九宮格係睇pattern

我都知有
但係要點搵先係問題

第1頁頭1-9已經講晒點郁
而MC講埋比你知其實每個ANS都可能有第個
你睇清楚D 因為第2頁啲MC係無綠色
點解冇人奇6>7咁嘅

我都知有
但係要點搵先係問題

1-9之後嗰啲又係點?
同一個number都有唔同擺法
點解冇人奇6>7咁嘅

我都知有
但係要點搵先係問題

1-9之後嗰啲又係點?

唔係全部都係擺法黎
由START到1你可以睇到佢郁左D乜
1到2你又可以見到佢郁左D乜
你抄黎佢地郁既方法/擺位 跟住對住做
點解冇人奇6>7咁嘅

我都知有
但係要點搵先係問題

1-9之後嗰啲又係點?

唔係全部都係擺法黎
由START到1你可以睇到佢郁左D乜
1到2你又可以見到佢郁左D乜
你抄黎佢地郁既方法/擺位 跟住對住做

明了
有無人卡咗奇6>7

比D 奇5 TIPS 黎先啦

上面嗰個定文字拼圖?

9組6位數 出 1組8位數果個阿

我地成個TG GROUP 都卡係呢一關

我再比提示同講埋個答案無分別架啦

過左但係唔明條氣唔順, 明少少 rational, 但係 get 唔到個 logic, 靠 brute force 過

諗到個PATTERN都係唔知點放入紅字到計
到底紅字係咪跟佢箭嘴D次序定要再排
file 8 解唔到
有無人卡咗奇6>7

比D 奇5 TIPS 黎先啦

上面嗰個定文字拼圖?

9組6位數 出 1組8位數果個阿

我地成個TG GROUP 都卡係呢一關

我再比提示同講埋個答案無分別架啦

過左但係唔明條氣唔順, 明少少 rational, 但係 get 唔到個 logic, 靠 brute force 過

應該係你睇漏咗個rules
照計你brute force過應該會知架喎
九宮格搵到個郁法
但係後面有啲根本9個都唔match
到底個密碼有冇1 2同8
奇2-->奇3
點做
好似每一行啲符號冇乜共同邏輯(轉左做數字)

因為每一行都唔係一樣計法
九宮格搵到個郁法
但係後面有啲根本9個都唔match
到底個密碼有冇1 2同8

證明你估錯某d 數字嘅pattern
卡左係file 16成晚

MW?

岩岩過左而家卡奇1

MW?

岩岩過左而家卡奇1

呢條難到想死 有冇人有些少hints

正負差2/8
909723, ||2-8|-2| = 4
正負差4/6
545169, ||4-6|-9| = 7
正負差3/7
212836, ||7-3|-2| = 2
差+5/-5
767381, ||5-5|-7| = 7
正負差2/8
949109, ||2-8|-1| = 5
正負差4/6
585545, ||4-6|-4| = 2
正負差3/7
252212, ||7-3|-2| = 2
差+5/-5
707767, ||5-5|-0| = 0

諗左成晚,但結果原來都係錯到7彩
有冇多少少HINTS
已經諗爆頭 唔識呢題

其實你好接近答案
我唔係用你呢個方法 我都唔明點解唔係你個答案
btw 將d 2 轉成(10-2)=? 再試下
有冇人比下奇二tips 睇完官方提示都唔明😂😂😂

MW?

岩岩過左而家卡奇1

正負差2/8
正負差4/6
正負差3/7
差+5/-5
正負差2/8
正負差4/6
正負差3/7
差+5/-5

有冇多少少HINTS
已經諗爆頭 唔識呢題

其實你好接近答案
我唔係用你呢個方法 我都唔明點解唔係你個答案
btw 將d 2 轉成(10-2)=? 再試下

首先錯咗
第二呢題有兩個rules
你會見到佢比你啲數字有一個數字係唔會計到出嚟
嗰個就係第二個rules

MW?

岩岩過左而家卡奇1

正負差2/8
正負差4/6
正負差3/7
差+5/-5
正負差2/8
正負差4/6
正負差3/7
差+5/-5

有冇多少少HINTS
已經諗爆頭 唔識呢題

因為地球係圓嘅 2呀都可用第二啲嘢代表
file 8 解唔到

同卡
file 8 解唔到

同卡

邊關嚟 比咗圖嚟睇睇
亦都可以入tg gp一齊討論喎
file 8 解唔到

同卡

邊關嚟 比張圖嚟睇睇
亦都可以入tg gp一齊討論喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞