只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
讀秒果題唔明

解到了 但係都係唔明

我唔明喎 咩叫讀秒

試吓由左至右咁數 12345

第一行同第二行都明 之後都唔知發生咩事

其實個答案撞撞吓就撞到

溫馨小提示 第一行填晒d格仔既話 係543456

solved thanks bro 都係唔知有咩關係

讀秒即係話有順序
倒轉意思即係填左個數落去 例如 5 ? 3 好明顯差個4 所以填 5 4 3
而3後面就要向前數翻 4 5 6 如此類推
讀秒果題唔明

解到了 但係都係唔明

我唔明喎 咩叫讀秒

試吓由左至右咁數 12345

第一行同第二行都明 之後都唔知發生咩事

其實個答案撞撞吓就撞到

溫馨小提示 第一行填晒d格仔既話 係543456

solved thanks bro 都係唔知有咩關係

讀秒即係話有順序
倒轉意思即係填左個數落去 例如 5 ? 3 好明顯差個4 所以填 5 4 3
而3後面就要向前數翻 4 5 6 如此類推

朋友,厲害,希望你找到大秘寶。祝你好運。
咁多人卡第4
拎第2行做例子
1格同第6格係圓圈 第3格係交叉 最後會出4 你地估下點解呢?

通過左

顯淺易明既貼士
btw我再比貼士倒樓主米 會唔會比樓主block

不會,朋友你的提示引導得很好。
尋寶旅程很長,按自己節奏吧!你住後會有所驚喜,謝謝你的時間。

希望你可以找到大秘寶,祝你好運。
有冇人喺file 7個14個字既密碼鎖卡住左

未做到file7
file6卡死左 搵左好耐google map都搵唔到

有冇留意YouTube留言

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
拆開2個2個咁睇49係 .
唔知關唔關事

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

file6個地點 你只要將圖片轉為文字 再善用google就得

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

file6個地點 你只要將圖片轉為文字 再善用google就得

都係唔識做 求提示
我可能諗錯左幅圖 又政府架構 又20G 代表乜?
尋寶者如有問題,可以找主持人幫忙,或利用尋寶者大廳。

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

20G唔洗理 幅架構圖應該係啲劇情背景資料
你只需考慮 "紙條下的圖案"

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透
好玩 支持 評已正
利申:iq139

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

都係唔識做 求提示

馬 車 龍 樓 諗唔透

有冇多d貼士?
有冇人可以比下file 5 去 6嘅提示
好玩 支持 評已正
利申:iq139

希望你可以找到大秘寶,按自己的節奏完成旅程吧!你將會有意外驚喜。

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
唔知關唔關事

我都覺得關事,但係都係諗唔到

諗下紅色數字上面啲字母嘅排列

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
唔知關唔關事

試下拆開4同9黎諗 諗下同果點有乜關係
file 11去12卡關

個大紅S同金馬即係點

個大紅S同金馬即係點

我覺得呢個出得有啲on9
顏色唔重要 其實係玩食字

未做到file7

有睇都繼續卡緊
後面難度提升咗
卡咗file7呢度2日

我都係卡左係file7
唔知關唔關事

試下拆開4同9黎諗 諗下同果點有乜關係

明啦 唔該哂巴打!

個大紅S同金馬即係點

我覺得呢個出得有啲on9
顏色唔重要 其實係玩食字

碼頭?
有冇人可以比下file 5 去 6嘅提示

留意下個框既方向 同埋粒點代表既數字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞