只要你推理解謎能力極高,你將會有機會搵到收藏喺香港嘅大秘寶!

768 回覆
20 Like 62 Dislike
下次唔好咁直接打曬出黎
唔係阿里又會打文

咬尻我囉出題出得咁差

前面果d 已經算好了
我地tg group 成班去到紅房file12

已經唔算係邏輯推理,已經變左猜謎

btw 想入group 可以用呢條link

https://t.me/joinchat/AAAAAER845kx9GDAdSN_5Q

咁呢個有冇Tips

入谷問, 呢度會俾阿里打千字文

呢條看似好易 但偏偏就諗唔到

係咪咁

唔明 點解左下會係max2連

順時針XO連住
利申 file 7 -> file 8 都未過

file 7 -> file 8
數字串 = 坐標 (AB|CD|EF|GH|.......)
上而下 左至右

Thx 但係都係冇頭緒
屌 個測試計岩哂都唔知點解入唔到去

唔岩咩

因為你錯

但係我自己睇番每條答案都合理架喎

你望下 #60

屌 我認我諗唔到 不過都覺得出題好差
有第二個合理答案
順住數都合佢既數字
已經比自己既主觀影響左自己
又唔知5題數邊題錯
就咁睇就全部合logic

你的邏輯很接近,但是解釋不到 第二行的 4 會突然接 5
也解釋不到 為什麼 會有 8, 解不通整個問題。

第三題提示了讀秒會倒轉,
往後題目可能你會用自己的推理嘗試找出答案,而且認為合乎邏輯。
但是謎題輸入錯誤,就代表你的答案還有另外的可能性。
而且是否完全合邏輯還有很多因素。

謝謝你的時間,祝你好運。
講下紅11-->12果關點解未
紅房全破。。。。乜都冇
祝你好運。
祝你好運。

說好的Dark Unknown 呢
祝你好運。

說好的Dark Unknown 呢

見到了
秘寶之謎,將會被尋寶者一一解開。

一切最終將會有定案,真相最終會是什麼? Good Luck.
秘寶之謎,將會被尋寶者一一解開。

一切最終將會有定案,真相最終會是什麼? Good Luck.

dark unknown file 1 tips?
謎題幾會一直存在,直至有人可以解開整個藍圖,得知真相的「你」,
會如何為人生做出選擇?

祝你好運。
入唔到tg
有無人有telegram group 條link?
17-6-2017 1730開始
新人加入 進度7 to 8
17-6-2017 1730開始
新人加入 進度7 to 8

File 16 to 17
我想問有無得入谷 奇4諗爆頭

奇4係邊關

奇4係邊關

奇案 4 去 5
黑暗漸漸逼近,真相逐漸顯現。
旅程已經進行了 94 天。
隨時間推移,我們相信會有更多提示出現,
網上都可能會流傳答案,這種情況是不可能避免的。
主持人們只希望大家可以提供「適當」的引導,
讓所有尋寶者可以享受和經歷推理的過程,
在苦惱的時間中,尋寶者才會有更多反思的空間,
思考大秘寶的「意義」,揭開更多真相,
這是真實的世界,「黑暗」都存在於我們之中。
很多人都以為這是簡單的「遊戲」,但絕不是你所想像的,
到越後面的 File ,你會知道更多真相,明白整個藍圖。
當然得到大秘寶的人只有一個,就是最先到終點的人。
但是我們必須重申,尋寶旅程是很長的,
不是短短數天就可以完成,請按自己的節奏,注意休息,
有時候睡完一覺,頭腦會變得清晰,想到關鍵的線索。
耐性、推理、運氣,缺一不可。
如果因為解謎,花費大量時間,這不是我們的原意。
但隨時間推移,尋寶者的人數上升,公告的提示會有更多,
詳情可以定期留意專頁的「最新公告」和「己開放提示」,
到時候,高 File 較難的謎題自然會變得容易,
讓你可以再次嘗試解開,或利用「尋寶者大廳」繼續研究。
我們會一直等待,無論是半年,一年,什至更長的時間.....
大秘寶總會有一天會被發掘到,
命運中符合三項要素的「你」最終一定會出現。
祝你好運。
阿里老母, 潛水唔放新 tips, 食屎啦你!!
等我幫你谷人氣

所有答案如下, 想要答案解釋隨便問, 有問必答.

F0. 2824-117-56-13-25 / 08TRUEDARK
F1. li'melIark
F2. SK-38
F3. TL1018
F4. 603573
F5. 203
F6. 653385
F7. 8-40
F8. seabirdhouse3h
F9. CHAIWANTAKKING
F10. 158276349
F11. 29-33
F12. FLOATA-TERMINAL
F13. I
F14. BOSSISDR
F15. Central-Station
F16. 651739628
F17. LOWLEVELSTATION
F18. 60865137
F19. 5713982465096
F20. VA8816
F00. 08TRUEDARK
F21. money,wise
F22. Tsing-Lung-Road
F23. NO.55
F24. 46949765435
F25. LOT-NO.514
F26. 95482376SUSANA
F27. Namo-Amitabha
F28. 232518456511
F29. POLICE-POST

K2. Wong-Mo-Ying (22.403477 114.295034)
K3. 1227843
K4. YGNBCM
K5. 47875880
K6. HLKNIEGHLIFKIGE
K7. 354835843596759
K8. 1473368667767

RED1. 8031264
RED2. IWANTTOLISTEN
RED3. 111
RED4. 81-81-84
RED5. 4715342688
RED6. 2453
RED7. 13248796
RED8. DURLUL-LUDUDR
RED9. BOB
RED10. 252681
RED11. GOODLUCK
RED12. MJAMJFMSJFJMFAy
RED13. DANCINGWITHMR.D
個寶係邊到呀依家?
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞